Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktballetjes met citroendipsaus

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Bijgerecht
Leefstijl: kPNI
Bundel: Winter challenge
Pijler: Voeding
Porties: 3 porties
calorieën: 583kcal

Ingrediënten

  • 50 g champignons
  • 450 g gehakt
  • 1 eetlepels shoarmakruiden
  • zout
  • peper
  • 10 g roomboter
  • 250 ml kokosmelk (volvet)
  • 1 takje munt vers
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 g paprikapoeder (mespuntje)

Instructies

  • Snijd de champignons fijn. Meng de champignons door het gehakt voeg hier ook de shoarmakruiden aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in porties van ca. 15 gram en vorm hier balletjes van.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en laat de boter hierin smelten. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar.
  • Maak ondertussen de citroendipsaus. Hak hiervoor de munt fijn. Meng de kokosmelk met de munt, olijfolie, citroensap en paprikapoeder. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Serveer de balletjes met de citroendipsaus. 

Nutrition

Calorieën: 583kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 28g | Vet: 51g | Verzadigd vet: 29g | Cholesterol: 114mg | Natrium: 137mg | Potassium: 639mg | Voedingsvezel: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 247IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 48mg | Ijzer: 6mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This