Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Gehaktballetjes met citroendipsaus

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd40 min
Totale tijd45 min
Gang: Bijgerecht
Leefstijl: kPNI
Bundel: Winter Challenge
Porties: 3 porties
calorieën: 582kcal

Ingrediënten

  • 50 g champignons
  • 450 g gehakt
  • 1 el shoarmakruiden
  • zout
  • peper
  • 10 g roomboter
  • 250 ml kokosmelk (volvet)
  • 1 takje munt vers
  • 2 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 g paprikapoeder (mespuntje)

Instructies

  • Snijd de champignons fijn. Meng de champignons door het gehakt voeg hier ook de shoarmakruiden aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in porties van ca. 15 gram en vorm hier balletjes van.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en laat de boter hierin smelten. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar.
  • Maak ondertussen de citroendipsaus. Hak hiervoor de munt fijn. Meng de kokosmelk met de munt, olijfolie, citroensap en paprikapoeder. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Serveer de balletjes met de citroendipsaus. 

Nutrition

Calories: 582kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 27g | Fat: 51g | Saturated Fat: 29g | Cholesterol: 113mg | Sodium: 137mg | Potassium: 639mg | Fiber: 0g | Sugar: 0g | Vitamin A: 5% | Vitamin C: 1% | Calcium: 4.8% | Iron: 34.5%
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share This