Geroosterde groentesalade
Totale tijd45 minuten min
Gang: Salade
Leefstijl: kPNI
Seizoen: Herfst, Winter
Bundel: Winter challenge
Pijler: Voeding
Porties: 1 portie
calorieƫn: 634kcal
- 100 gram rode paprika
- 100 gram spruitjes
- 100 gram asperges
- 3 radijsjes
- 1/2 theelepels paprikakruiden
- 10 gram kokosolie
- 1 theelepels Italiaanse kruiden (naar smaak)
- zout (naar smaak)
- peper (naar smaak)
- 80 g geroosterde paprika
- 10 gram olijfolie
- 60 g amandelschaafsel
- 50 g waterkers
Verwarm de oven voor op 200C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de paprika in blokjes. Maak de spruitjes schoon en halveer deze, maak de asperges schoon en schil ze. Meng de paprika, spruitjes, asperge en radijs met de paprikakruiden, kokosolie en italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de groenten over de bakplaat en zet gedurende 20-25 minuten in de oven. Zodra de groenten klaar zijn, laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng ondertussen de geroosterde paprika met de olijfolie en breng ook dit op smaak met peper en zout. Voeg de amandelschaafsel en waterkers toe aan de groenten. Serveer met de tomatendressing.
Calorieƫn: 634kcal | Koolhydraten: 37g | Eiwit: 21g | Vet: 51g | Verzadigd vet: 12g | Natrium: 1152mg | Potassium: 1084mg | Voedingsvezel: 16g | Suiker: 11g | Vitamine A: 6861IU | Vitamin C: 279mg | Calcium: 304mg | Iron: 8mg
In de laatste zin wordt er gesproken over een tomatendressing? Deze mist in de ingredientenlijst.