
Geroosterde groentesalade met avocadofrietjes
Porties: 1
calorieƫn: 1063kcal
Ingrediƫnten
- 85 g ontbijtspek
- 1/2 courgette
- 100 g spruitjes
- 2 bladeren boerenkool
- 6 bladeren romainesla
- 1 eetlepels MCT mayonaise
- 1 ei
- 1 eetlepels kokosolie
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- 1/2 avocado
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200C. Snijd de ontbijtspek in blokjes en bak het uit en bewaar het bakvet. Maak de courgette schoon en snijd in stukjes. Maak de spruitjes schoon en halveer deze.
- Meng de courgette en spruitjes met het bakvet van de ontbijtspek. Rooster de groenten gedurende 20-25 minuten in de oven. Snijd de boerenkool grof. Voeg tijdens de laatste 2 minuten de boerenkool toe. Laat de groenten afkoelen.
- Kook het ei hard. Snijd de romainesla grof en meng met de ontbijtspek, mayonaise en ei. Meng, zodra de groenten afgekoeld zijn, dit door de sla.
- Snijd de avocado in repen. Breng de avocado op smaak met peper en zout. Verwarm een pan en voeg kokosolie toe. Bak de avocado in ca. 3 minuten aan beide kanten knapperig.
- Serveer de salade met de gebakken avocado.
Nutrition
Calorieƫn: 1063kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 12g | Vet: 105g | Verzadigd vet: 37g | Cholesterol: 244mg | Natrium: 237mg | Potassium: 1192mg | Voedingsvezel: 11g | Suiker: 5g | Vitamine A: 2055IU | Vitamin C: 115mg | Calcium: 94mg | Iron: 3.1mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties