
Geroosterde pecan-spruitjes
Door spruitjes anders te bereiden dan het klassieke koken krijg je hele andere smaaksensaties. Laat je verrassen door deze "pecan" variant.
Porties: 3
calorieƫn: 518kcal
Ingrediƫnten
- 600 gram spruitjes
- 60 gram pecannoten
- 30 gram dadels
- 50 gram olijfolie
- 10 gram appelcider azijn
- 10 gram mosterd
- 40 gram kokosolie
- 5 gram himalayazout naar smaak
Instructies
- Maak de spruitjes schoon en blancheer deze voor 3 minuten in kokend water. Na de 3 minuten de spruitjes meteen afspoelen met koud water zodat ze niet verder garen.
- Rooster de pecannoten kort in een droge pan met een klein beetje himalaya-zout. Je kunt de pecannoten eventueel in kleinere stukjes snijden naar eigen wens en inzicht.
- Meng in een klein kommetje de olijfolie, appelcider azijn en de mosterd.
- Verwarm een goede pan (gietijzer- of hapjespan) en smelt hierin de kokosolie. Bak hierin de spruitjes ongeveer 3 a 4 minuten tot de beetgaar zijn.
- Snij de dadels in hele kleine stukjes en snijd de spruitjes na het bakken door de midden (langs het "steeltje" zodat ze niet uit elkaar vallen).
- Meng in een grote kom de spruitjes met de noten en dadels en warm alles nog even op. Giet de dressing over de spruitjes en serveer het naast de rest van de gerechten voor deze dag.
Nutrition
Calorieƫn: 518kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 9g | Vet: 45g | Verzadigd vet: 15g | Natrium: 89mg | Potassium: 926mg | Voedingsvezel: 10g | Suiker: 12g | Vitamine A: 1508IU | Vitamin C: 170mg | Calcium: 102mg | Iron: 4mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties