Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde courgette uit de oven

Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Avondmaaltijd, Lunch
Leefstijl: Ketogeen, kPNI, Vegetarisch
Seizoen: Herfst
Allergeen: Noten, Zuivel
Bundel: Herfst challenge
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 1
calorieën: 789kcal

Ingrediënten

  • 1 stuks courgette
  • himalaya zout naar smaak
  • zwarte peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram paddestoelen b.v. champignons
  • 1 stuk rode paprika evt. puntpaprika
  • 1 stuk tomaat goed rijp geplukt indien mogelijk
  • 1 stuk ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepels Italiaanse kruiden
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 50 gram geitenkaas zachte variant

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180C.
  • Halveer de courgettes en schep met een lepel het vruchtvlees eruit, zodat er bootjes ontstaan. Bewaar het vruchtvlees! Leg de courgettebootjes klaar in een ovenschaal. 
    Wrijf nu de binnenkant van de courgette in met de helft van de olijfolie.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Snijd ook de paprika, tomaat in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Snijd ook de paprika, tomaat in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en laat de kokosolie hierin smelten.
    Bak vervolgens de champignons, paprika, tomaat, ui, knoflook en het vruchtvlees van de courgette. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden en peper naar smaak. Meng het geheel goed door en laat de groenten ca. 5 minuten even bakken, tot ze wat zachter worden. 
  • Rooster in een droge pan ondertussen de pijnboompitten totdat ze licht bruin kleuren en beginnen te geuren. Let op dat het niet te snel en te heet gebeurd. Ze kunnen erg snel verbranden. (eventueel met wat natuurlijk zout) Blijf de pijnboompitjes in de pan in beweging houden om te voorkomen dat ze verbranden.
  • Vul de courgettebootjes met het groentemengsel.
    Schep de groenten die niet in de courgette passen, gewoon in de ovenschaal erbij. Bestrooi het vervolgens met de pijnboompitten, gistvlokken en brokkel hier de geitenkaas overheen.
  • Bak de courgette in ca. 15-20 minuten goudbruin en gaar. Zorg dat de kaas bovenop niet verbrand en prik met een vork of satéprikker in de courgette om te controleren of deze helemaal zacht en dus gaar geworden is.
  • Serveer de courgette op een bord. Eventueel met wat extra peper en zout. Serveer de laatste olijfolie nu over de courgette vlak voor het serveren.

Nutrition

Calorieën: 789kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwit: 28g | Vet: 61g | Verzadigd vet: 13g | Cholesterol: 23mg | Natrium: 219mg | Potassium: 1853mg | Voedingsvezel: 14g | Suiker: 20g | Vitamine A: 5659IU | Vitamin C: 213mg | Calcium: 158mg | Iron: 7mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This