Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Gevulde koolrolletjes uit de oven

Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd35 min
Gang: Avondmaaltijd, Hoofdgerecht, Lunch
Leefstijl: Biologisch, Oervoeding, Vegetarisch
Allergeen: Noten, Zuivel
Bundel: Herfst challenge, High Intensity Restart, Winter challenge
Pijler: Voeding
Porties: 1 persoon
calorieën: 1031kcal

Ingrediënten

Voor de koolrolletjes

  • 60 gram Chinese kool 4 hele bladeren
  • 250 gram champignons
  • 25 gram walnoten
  • 20 gram kokosolie
  • 50 gram geitenkaas zachte variant
  • 1 snufje tijm
  • Himalayazout naar smaak
  • Peper naar smaak

Voor de saus

  • 1 ui
  • 300 ml passata gezeefde tomaten
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 30 gram gistvlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

Voor de koolrolletjes

  • Breng een grote pan met water aan de kook, en blancheer de koolbladeren in 1 minuut. Spoel af met koud water en laat ze op een keukenpapier of schone theedoek uitlekken.
  • Snijd de champignons in plakken, pel en snipper de ui. Hak de walnoten grof.
  • Verwarm een koekenpan met kokosolie en bak hierin de champignons tot deze goudbruin zien. Laat ze uitlekken.
  • Verkruimel de geitenkaas en meng dit met de champignons, tijm en walnoten. Breng op smaak met de Himalayazout en peper en roer nogmaals goed door.
  • Verdeel het geitenkaasmengsel over de koolbladeren. Vouw de zijkanten van de bladeren eerst naar binnen en rol deze vervolgens op. Doe dit bij alle zes de bladeren. Leg ze vervolgens in een ovenschaal.

Voor de saus

  • Pel en snipper de ui. Verwarm een sauspan op laag vuur en fruit de ui tot deze glazig ziet. Blus vervolgens af met de passata en voeg de kokosmelk en kruiden toe. Laat dit ca. 5 minuten koken.
  • Schenk de saus over de koolrolletjes in de ovenschaal. Verdeel hier de gistvlokken overheen en zet dit ca. 12-15 minuten in de oven.

Nutrition

Calorieën: 1031kcal | Koolhydraten: 75g | Eiwit: 43g | Vet: 72g | Verzadigd vet: 45g | Cholesterol: 23mg | Natrium: 316mg | Potassium: 3220mg | Voedingsvezel: 23g | Suiker: 26g | Vitamine A: 2204IU | Vitamin C: 44mg | Calcium: 228mg | Iron: 15mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share This