Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde paddestoelen diner

Een avondmaaltijd van paddenstoelen
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: Ketogeen, kPNI
Allergeen: Noten
Bundel: 14-daagse, Herfst challenge, Zomer challenge
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 2 personen
calorieën: 977kcal

Ingrediënten

  • 8 grote portabellos
  • 50 gram groene pesto
  • 100 gram uien
  • 30 gram kokosolie
  • 4 tenen knoflook
  • 400 gram spinazie
  • 100 gram spekblokjes
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 gram peper (naar smaak)
  • 8 eieren
  • 100 gram kipdijbeenfilet zonder bot

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200C.
  • Maak de paddestoelen schoon en haal de stelen eruit. Zet de champignons in een ovenschaal.
  • Snijd de stelen fijn. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verwarm een pan op middelhoog vuur en laat de kokosolie smelten. Bak de helft van de uien en de champignonstelen op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Voeg op het laatst de knoflook toe en bak nog mee. Roer op het eind de pesto door het groentemengsel.
  • Schep in elke champignon wat van het groentemengsel. Zet gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verwarm ondertussen een hapjespan en bak hierin de spekblokjes met de fijngesneden kipdijbeenfilet tot deze goudbruin en gaar zijn. Voeg vervolgens de spinazie, de rest van de champignons en ui aan toe en laat het geheel al omroerend slinken.
  • Maak ondertussen de puntpaprika schoon en snijd deze in blokjes. Voeg dit, zodra de spinazie is geslonken, toe aan het spek-mengsel en bak nog kort mee. Breng eventueel op smaak met peper. Voeg nu de eieren toe en blijf roeren totdat alle eieren zijn gestold in de pan.
  • Serveer de champignons naast het spinazie-ei-mengsel.

Nutrition

Calorieën: 977kcal | Koolhydraten: 37g | Eiwit: 52g | Vet: 72g | Verzadigd vet: 29g | Cholesterol: 739mg | Natrium: 1049mg | Potassium: 3108mg | Voedingsvezel: 13g | Suiker: 18g | Vitamine A: 23973IU | Vitamin C: 212mg | Calcium: 367mg | Iron: 11mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

Share This