Gevulde paddestoelen met roergebakken spinazie
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: kPNI
Allergeen: Noten
Bundel: Lente challenge
Pijler: Voeding
Porties: 2 personen
calorieën: 739kcal
- 8 grote champignons
- 20 gram groene pesto
- 2 uien
- 10 gram kokosolie
- 3 tenen knoflook
- 300 gram spinazie
- 250 gram spekblokjes
- 2 zoete puntpaprika’s
- 1 gram peper (naar smaak)
Verwarm de oven voor op 200C.
Maak de champignons schoon en haal de stelen eruit. Zet de champignons in een ovenschaal.
Snijd de stelen fijn. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verwarm een pan op middelhoog vuur en laat de kokosolie smelten. Bak de helft van de uien en de champignonstelen op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Voeg op het laatst de knoflook toe en bak nog mee. Roer op het eind de pesto door het groentemengsel.
Schep in elke champignon wat van het groentemengsel. Zet gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwarm ondertussen een hapjespan en bak hierin de spekblokjes tot deze goudbruin en gaar zijn. Voeg vervolgens de spinazie, de rest van de champignons en ui aan toe en laat het geheel al omroerend slinken.
Maak ondertussen de puntpaprika schoon en snijd deze in blokjes. Voeg dit, zodra de spinazie is geslonken, toe aan het spek-mengsel en bak nog kort mee. Breng eventueel op smaak met peper.
Serveer de champignons naast het spinaziemengsel.
Calorieën: 739kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 25g | Vet: 59g | Verzadigd vet: 21g | Cholesterol: 83mg | Natrium: 1053mg | Potassium: 1750mg | Voedingsvezel: 8g | Suiker: 12g | Vitamine A: 18040IU | Vitamin C: 204.4mg | Calcium: 204mg | Iron: 5.7mg
0 reacties