Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Gevulde speculaas

- en probeer 'm niet in een keer op te eten 😉
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd35 min
Gang: Ontbijt, Snack
Leefstijl: Biologisch, Oervoeding
Allergeen: Ei, Noten
Bundel: High Intensity Restart, Starterkit
Pijler: Voeding
Porties: 9 porties
calorieën: 487kcal

Equipment

  • Bakvorm van 25x25 cm
  • Bakpapier

Ingrediënten

Voor de cake

  • 75 gram hazelnootmeel
  • 125 gram kokosmeel
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 gram Himalayazout naar smaak
  • 6 eieren
  • 180 gram kokosolie
  • 2 eetlepels honing
  • ½ theelepels bakpoeder

Voor de vulling

  • 250 gram verse dadels
  • 100 gram amandelmeel

Voor de garnering

  • 20 stuks hele amandelen
  • 1 eidooier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.
  • Verwarm de kokosolie in een pannetje, tot deze vloeibaar is geworden. Laat het vervolgens afkoelen.
  • Maak spijs van de dadels met de amandelmeel, door deze twee ingrediënten te mixen met een blender.
  • Klop de eieren met de honing los tot het mengsel schuimt. Voeg, zodra de kokosolie is afgekoeld, dit toe aan het ei-mengsel.
  • Meng in een aparte kom de hazelnootmeel, kokosmeel, speculaaskruiden, zout en bakpoeder door elkaar.
  • Spatel nu beetje voor beetje het meel-mengsel door het eiermengsel. Vul de bakvorm met de helft van het speculaasmengsel.
  • Gebruikt twee vellen bakpapier om hier tussen het spijs uit te rollen, in de grootte van de bakvorm. Leg het spijs op het eerste laagje speculaas in de bakvorm.
  • Vul de bakvorm nu met de rest van het speculaasmengsel. Leg vervolgens de hele amandelen in een vorm naar wens. Strijk dit af met de eidooier voor een mooie, goudbruine glans.
  • Zet de gevulde speculaas zo’n 20-25 minuten in de oven. Check tussendoor of de speculaas niet te bruin wordt.

Nutrition

Calorieën: 487kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwit: 10g | Vet: 37g | Verzadigd vet: 21g | Cholesterol: 131mg | Natrium: 115mg | Potassium: 333mg | Voedingsvezel: 9g | Suiker: 21g | Vitamine A: 229IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 86mg | Iron: 2mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling




Share This