Groentendip
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: Lunch, Snack
Leefstijl: kPNI
Seizoen: Lente
Allergeen: Ei, Mosterd, Peterselie
Bundel: Lente challenge
Pijler: Voeding
Porties: 1 portie
calorieën: 924kcal
- 200 gram kipfilet evt kipdijbeenfilet
- 5 gram ‘Funghi Trifolati’ kruidenmix van Jonni Boer
- 2 gram peper (naar smaak)
- 2 gram himalaya zout (naar smaak)
- 3 stuks satéprikkers
- 200 gram wortel
- 200 gram Komkommer
- 80 gram bleekselderij
- 50 gram mayonaise
- 10 gram knoflook (vers)
- 5 gram peterselie gedroogd
Snijd de kipfilet in stukjes. Breng op smaak met Jonni Boer Funghi Trifolati, peper en zout naar smaak. Roer het geheel goed door. Rijg vervolgens de kipblokjes aan de satéprikkers. Zet dit even weg.
Maak vervolgens de wortel, komkommer en bleekselderij schoon. Snijd de wortel overlangs en vervolgens in vieren. Doe dit ook met de komkommer. Snijd de bleekselderij door de helft en vervolgens in de lengte.
Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Vet het eventueel in met wat kokosolie. Gril de kipspiesjes tot deze gaar en goudbruin zijn.
Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook door de paleonaise en voeg vervolgens de peterselie toe. Roer ook dit goed door.
Serveer het geheel in gezellige schaaltjes en eet smakelijk!
In plaats van de Jonnie Boer 'Funghi Trifolati', kun je ook Italiaanse kruiden gebruiken.
Calorieën: 924kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwit: 42g | Vet: 69g | Verzadigd vet: 14g | Cholesterol: 171mg | Natrium: 1446mg | Potassium: 1578mg | Voedingsvezel: 10g | Suiker: 14g | Vitamine A: 34805IU | Vitamin C: 36.1mg | Calcium: 261mg | Iron: 9.5mg
0 reacties