Recept afdrukken
5 van 1 stem

Groentendip

Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd45 min
Gang: Lunch, Snack
Leefstijl: kPNI
Seizoen: Lente
Allergeen: Ei, Mosterd, Peterselie
Bundel: Lente challenge
Pijler: Voeding
Porties: 1 portie
calorieën: 924kcal

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet evt kipdijbeenfilet
  • 5 gram ‘Funghi Trifolati’ kruidenmix van Jonni Boer
  • 2 gram peper (naar smaak)
  • 2 gram himalaya zout (naar smaak)
  • 3 stuks satéprikkers
  • 200 gram wortel
  • 200 gram Komkommer
  • 80 gram bleekselderij
  • 50 gram mayonaise
  • 10 gram knoflook (vers)
  • 5 gram peterselie gedroogd

Instructies

  • Snijd de kipfilet in stukjes. Breng op smaak met Jonni Boer Funghi Trifolati, peper en zout naar smaak. Roer het geheel goed door. Rijg vervolgens de kipblokjes aan de satéprikkers. Zet dit even weg.
  • Maak vervolgens de wortel, komkommer en bleekselderij schoon. Snijd de wortel overlangs en vervolgens in vieren. Doe dit ook met de komkommer. Snijd de bleekselderij door de helft en vervolgens in de lengte.
  • Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Vet het eventueel in met wat kokosolie. Gril de kipspiesjes tot deze gaar en goudbruin zijn.
  • Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook door de paleonaise en voeg vervolgens de peterselie toe. Roer ook dit goed door.
  • Serveer het geheel in gezellige schaaltjes en eet smakelijk!

Notities

In plaats van de Jonnie Boer 'Funghi Trifolati', kun je ook Italiaanse kruiden gebruiken.

Nutrition

Calorieën: 924kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwit: 42g | Vet: 69g | Verzadigd vet: 14g | Cholesterol: 171mg | Natrium: 1446mg | Potassium: 1578mg | Voedingsvezel: 10g | Suiker: 14g | Vitamine A: 34805IU | Vitamin C: 36.1mg | Calcium: 261mg | Iron: 9.5mg

Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling




Share This