Recept afdrukken
No ratings yet

Groentensoufflé

Luchtig en kruidig!
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Leefstijl: Biologisch, Oervoeding, Vegetarisch
Allergeen: Ei
Bundel: High Intensity Restart, Starterkit
Pijler: Voeding
Porties: 4 porties
calorieën: 537kcal

Ingrediënten

  • 40 gram knoflook
  • 400 gram uien
  • 500 gram champignons
  • 400 gram paprika
  • 1 eetlepels Kruiden bijv. Fungi trifolati
  • Peper naar smaak
  • Himalayazout naar smaak
  • 10 eieren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Pel en snipper de knoflook. Pel de uien en snijd deze in halve ringen. Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakken.
  • Verwarm een wokpan op laag vuur en voeg hier de knoflook en de ui aan toe. Fruit deze al omscheppend tot ze glazig zien en gaan geuren.
  • Voeg vervolgens de paprika aan dit mengsel toe en gaar dit al omscheppend. Doe tot slot de champignons bij het mengsel en gaar ook dit mee.
  • Breng het groentemengsel goed op smaak met kruiden naar wens, bijvoorbeeld Jonni Boer fungi trifolati. Voeg indien gewenst peper en zout toe.
  • Schep de groenten in een ruime ovenschaal.
  • Scheid de eieren. Klop het eiwit op tot deze helemaal stijf is. Check dit door de mengkom ondersteboven te houden, het eiwit loopt er niet uit als het helemaal stijf is.
  • Spatel vervolgens het eigeel rustig door het eiwit heen tot het goed gemengd is. Schep dit mengsel op de groenten in de ovenschaal.
  • Zet de ovenschaal ca. 20-25 minuten in de oven, of tot het goudbruin en gaar is. Open de oven tussendoor niet, dan zakt de soufflé in.
  • Zodra de soufflé klaar is kun je ‘m uit de oven halen en direct serveren of in de (gesloten) oven laten afkoelen, waardoor het ei luchtig blijft, en lauwwarm serveren.

Nutrition

Calorieën: 537kcal | Koolhydraten: 76g | Eiwit: 32g | Vet: 24g | Verzadigd vet: 6g | Cholesterol: 409mg | Natrium: 241mg | Potassium: 2998mg | Voedingsvezel: 40g | Suiker: 18g | Vitamine A: 49861IU | Vitamine C: 11mg | Calcium: 332mg | Ijzer: 24mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This