
Groentespagetti met koolrabichips en rauwkost
Een verantwoord vasten maaltijd met het "gevoel" van een pastagerecht maar gemaakt van groenten.
Porties: 1
calorieƫn: 334kcal
Ingrediƫnten
Koolrabichips
- 150 gram koolrabi
- 5 gram olijfolie
- 2 gram himalayazout
Groentespagetti
- 150 gram courgette
- 100 gram winterpeen
- 25 gram ui
- 1 tenen knoflook
- 5 gram kokosolie
Rauwkost
- 125 gram tomaat
- 50 gram bleekselderij
- 75 gram venkel
- 25 gram ui
- 100 gram komkommer
- 6 gram olijfolie
Instructies
Koolrabichips
- Verwarm de oven voor op 160C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een bakmat.
- Maak de koolrabi schoon. Snijd het met behulp van een kaasschaaf of keukenmachine in dunne plakken.
- Meng de koolrabi met de himalayazout en olijfolie. Zorg ervoor dat alle koolrabi hiermee bedekt is.
- Zet de koolrabi gedurende 60 minuten in de oven. Keer de chips halverwege om en check op gaarheid.
Groentespaghetti
- Maak de courgette en winterpeen onder stromend water schoon. Snijd de boven- en onderkant van de courgette en winterpeen. Schrap de winterpeen schoon.
- Maak, met behulp van een spirallisnijder, spaghetti van de courgette en winterpeen. Je kunt ook de kaasschaaf gebruiken om lange plakken te schaven en deze plakken vervolgens in repen te snijden.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Verwarm een pan op middelhoog vuur en smelt hierin de kokosolie. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe aan de pan en laat op laag vuur glazig worden.
- Voeg vervolgens de courgette en winterpeen toe aan de pan en bak al roerend op laag vuur gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Rauwkost
- Was alle groenten voor de rauwkost onder stromend water. Maak de groenten schoon en snijd in de gewenste grootte (eventueel met behulp van een keukenmachine).
- Meng alle groenten met elkaar in een ruime kom. Voeg vervolgens de olijfolie toe en breng op smaak met wat peper.
Nutrition
Calorieƫn: 334kcal | Koolhydraten: 42g | Eiwit: 8g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 6g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 975mg | Potassium: 2182mg | Voedingsvezel: 15g | Suiker: 20g | Vitamine A: 18500IU | Vitamin C: 160.3mg | Calcium: 176mg | Iron: 2.6mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties