Recept afdrukken
No ratings yet

Hartig courgettebrood

Een simpele vervanger voor brood
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: Bijgerecht, Lunch, Ontbijt
Leefstijl: Biologisch, Oervoeding, Vegetarisch
Allergeen: Noten
Bundel: High Intensity Restart, Starterkit
Pijler: Voeding
Porties: 12 sneetjes
calorieën: 96.74kcal

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram courgette
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 20 gram pesto
  • 15 gram edelgistvlokken
  • Himalayazout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Pel en snipper de knoflook. Fruit deze kort aan in een pan, zonder olie. Doe dit op laag vuur, zodat de knoflook niet verbrand.
  • Rasp de courgette en laat het goed uitlekken op een keukenpapier of een schone theedoek.
  • Meng de courgette met de amandelmeel, bakpoeder, eieren, pesto en edelgistvlokken. Voeg hier ook de knoflook aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vet een cakevorm in met roomboter of kokosolie. Schenk het beslag in een cakevorm.
  • Zet het courgettebrood ca. 30 minuten in de oven, tot het brood gaar en goudbruin is.

Nutrition

Calorieën: 96.74kcal | Koolhydraten: 4.07g | Eiwit: 4.49g | Vet: 7.6g | Verzadigd vet: 0.82g | Cholesterol: 27.41mg | Natrium: 27.63mg | Potassium: 183.58mg | Voedingsvezel: 2.03g | Suiker: 0.99g | Vitamine A: 106.53IU | Vitamin C: 2.98mg | Calcium: 49.68mg | Iron: 0.73mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This