Recept afdrukken
No ratings yet

Spruitjes omelet

Een eenvoudig recept voor een omelet uit de pan of over met de lekkere herfst smaak van spruitjes. Niet meteen terugschrikken van de spruitjes want door de manier van bereiden zul je spruitjes op een hele andere manier leren kennen.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
asperge koken30 min
Totale tijd20 min
Gang: Avondmaaltijd, Lunch
Leefstijl: Ketogeen, kPNI, Ovo-vegetarisch
Seizoen: Lente
Allergeen: Ei
Bundel: Herfst challenge, Winter challenge
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 2 porties
calorieën: 947kcal

Ingrediënten

  • 100 gram lenteuitjes in dunne ringen
  • 400 gram paddestoelen
  • 4 gram zout
  • 50 gram kokosolie
  • 8 stuks eieren
  • 40 gram peterselie, vers
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 gram broccoli
  • 400 gram spruitjes
  • 50 gram hennepzaad

Instructies

  • Snijd de broccoli en bloemkool in kleine roosjes en kook of bak ze kort totdat ze gaar zijn.
  • Maak de lentebui schoon en snij ze in dunne ringen. Maak de paddestoelen schoon en snij ze in stukjes.
  • Maak de spruitjes schoon en blancheer deze voor 3 minuten in kokend water. Na de 3 minuten de spruitjes meteen afspoelen met koud water zodat ze niet verder garen. Snij daarna de spruitjes in tweeën (in de lengte door het steeltje zodat ze niet uit elkaar vallen)
  • Verhit de helft van de kokosolie en bak hierin de lente-ui met de spruitjes en paddestoelen voor 3 a 4 min. Let op dat je met een spatel het in beweging houdt.
  • Klop de eieren los met een snufje zout en roer de broccoli, bloemkool, lente-ui, kokosmelk en peterselie erdoor.
  • *Ovenbereiding* Je kunt als alternatief vanaf dit punt ook alle ingrediënten samen in een ovenschaal gieten en in de oven zetten totdat de binnenkant gaar is (testen met een cocktail prikker - wanneer deze schoon blijft na inprikken is de binnenkant gaar).
  • *Panbereiding* Verhit de rest van de kokosolie in een koekenpan en schenk het eimengsel er in een keer in.
  • Laat de omelet op een zacht vuur garen tot de onderkant lichtbruin is. Schud de pan regelmatig heen en weer.
  • Keer de omelet met behulp van een bord en laat de andere kant van de omelet lichtbruin worden.

Nutrition

Calorieën: 947kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwit: 31g | Vet: 81g | Verzadigd vet: 61g | Cholesterol: 15mg | Natrium: 919mg | Potassium: 2419mg | Voedingsvezel: 15g | Suiker: 11g | Vitamine A: 4444IU | Vitamin C: 301mg | Calcium: 271mg | Iron: 17mg

v

Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling




Share This