Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Home-made Mayonaise

Totale tijd15 min
Gang: Saus, Smaakmaker
Leefstijl: kPNI
Allergeen: Ei
Bundel: Winter Challenge
Porties: 20 porties
calorieën: 118kcal

Ingrediënten

  • 2 eidooier
  • 15 g citroensap
  • 10 ml witte wijnazijn
  • 5 g mosterd
  • 1 g tl zout
  • 120 ml olijfolie
  • 120 ml MCT olie (Indien niet aanwezig, neem 120 ml olijfolie extra)

Instructies

  • Doe de eieren, eigelen, citroensap, azijn, mosterd en zout in een hoge kom van de mixer. Mix het geheel in 1 minuut, tot het een gladde massa is.
  • Zet de mixer op de laagste stand, en druppel langzaam de olijfolie door het mengsel. Doe dit in het begin heel rustig aan. Wacht met toevoegen van meer olie totdat de olie is opgenomen in de hele massa.
  • Doe dit vervolgens ook met de MCT-olie. Heb je dit niet, gebruik dan olijfolie. Hoe langzamer je dit proces doet, hoe lekkerder de mayonaise zal smaken.
    Hoe meer olie je toevoegt hoe dikker de mayonaise zal worden. Gebruik net zoveel olie tot je de gewenste consistentie bereikt.

Nutrition

Calories: 118kcal | Carbohydrates: 0g | Protein: 0g | Fat: 12g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 12mg | Potassium: 8mg | Sugar: 0g | Vitamin A: 1% | Vitamin C: 0.4% | Calcium: 0.5% | Iron: 0.9%
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share This