Print Recipe
0 from 0 votes

Home-made Mayonaise

Total Time15 mins
Servings: 20 porties
Calories: 118kcal

Ingredients

  • 2 eieren
  • 2 eigelen
  • 15 g citroensap
  • 10 ml witte wijnazijn
  • 5 g mosterd
  • 1 g tl zout
  • 120 ml olijfolie
  • 120 ml MCT olie (Indien niet aanwezig, neem 120 ml olijfolie extra)

Instructions

  • Doe de eieren, eigelen, citroensap, azijn, mosterd en zout in een hoge kom van de mixer. Mix het geheel in 1 minuut, tot het een gladde massa is.
  • Zet de mixer op de laagste stand, en druppel langzaam de olijfolie door het mengsel. Doe dit in het begin heel rustig aan. Wacht met toevoegen van meer olie totdat de olie is opgenomen in de hele massa.
  • Doe dit vervolgens ook met de MCT-olie. Heb je dit niet, gebruik dan olijfolie. Hoe langzamer je dit proces doet, hoe lekkerder de mayonaise zal smaken.

Nutrition

Calories: 118kcal | Carbohydrates: 0g | Protein: 0g | Fat: 12g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 12mg | Potassium: 8mg | Sugar: 0g | Vitamin A: 1% | Vitamin C: 0.4% | Calcium: 0.5% | Iron: 0.9%
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share This