Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Kaneeltoast met vanillecreme

Totale tijd30 minuten
Gang: Bijgerecht, Dessert, Ontbijt, Voorgerecht
Leefstijl: kPNI
Allergeen: Ei
Bundel: Winter challenge
Pijler: Voeding
Porties: 1
calorieën: 497kcal

Ingrediënten

  • 100 ml volvette kokosmelk
  • 10 gram kokosolie
  • 1 eieren
  • 1 theelepels kaneel
  • 1 sneetjes lijnzaad focaccia
  • 1/2 theelepels vanillepoeder
  • 5 gram honing

Instructies

Voorbereiding

  • Zet de kokosmelk een nacht in de koelkast. Het kokos vet is naar de bodem gezakt en gestold. Draai het blik om en open het. Gebruik de kokoscrème en laat het kokoswater achter in de verpakking. Dit kun je op een ander moment gebruiken.

Bereiden

  • Doe de kokosolie in een koekenpan en laat het smelten. Doe ondertussen de eieren samen met de kokoscrème en kaneel in een kom. Roer dit los. Beleg de lijnzaad focaccia met het ei-kokosmengsel.
  • Bak de focaccia in de voorverwarmde pan, gedurende 2 minuten aan beide kanten totdat deze goudbruin kleurt.
  • Meng de overige kokoscrème met de vanillepoeder en honing. Mix dit met een mixer op de hoogste stand tot deze luchtig is.
  • Schep de kokoscrème op de focaccia en bestrooi met chiazaad.

Nutrition

Calorieën: 497kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 9g | Vet: 49g | Verzadigd vet: 41g | Cholesterol: 164mg | Natrium: 67mg | Potassium: 386mg | Voedingsvezel: 3g | Suiker: 4g | Vitamine A: 238IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 36mg | Iron: 3mg

Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

2 Reacties

  1. Erna Keet

    Erg lekker! De crème smelt weliswaar zodra je die op de focaccia doet, maar ik denk dat dit de smaakbeleving alleen maar ten goede komt. Zo kun je namelijk stukjes focaccia in de saus deppen. Bij mij aan tafel werd meteen gerefereerd naar een ‘germknödel’;-) Nou, ik vind deze variant 100x lekkerder.

    Antwoord
    • Mark Keijzers

      We horen inderdaad erg veel positieve reacties op de focaccia. Om ermee te dippen is een leuke toepassing en brengt ons direct op ideeën. Wordt vervolgd 😀

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This