Kardemomkippenvleugels met frietjes en aioli
Oventijd25 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Leefstijl: kPNI
Bundel: Winter challenge
Pijler: Voeding
Porties: 1
calorieën: 862kcal
- 100 g kippenvleugels
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl uienpoeder
- 1/4 tl kardemom
- zout
- peper
- 1 knolselderij
- 1/4 tl paprikapoeder
- 1 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepels olijfolie extra vierge
Verwarm de oven voor op 220C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de knoflook-, uienpoeder, kardemom met elkaar en breng op smaak met peper en zout. Haal een voor een de kippenvleugels door het mengsel. Zorg ervoor dat alle kippenvleugels goed bedekt zijn met de kruiden.
Leg de kippenvleugels op de bakplaat en bak ze in 20-25 minuten gaar en goudbruin.
Schil en snijd de knolselderij ondertussen in reepjes. Meng de knolselderij met de paprikapoeder en breng ook dit op smaak met peper en zout.
Verwarm de pan en voeg kokosolie toe. Bak hierin de knolselderij goudbruin en gaar.
Meng ondertussen de mayonaise met de olijfolie, zout en peper. Roer dit door. Serveer dit bij de frietjes en de kippenvleugels.
Calorieën: 862kcal | Koolhydraten: 61g | Eiwit: 20g | Vet: 63g | Verzadigd vet: 22g | Cholesterol: 54mg | Natrium: 881mg | Potassium: 2034mg | Voedingsvezel: 12g | Suiker: 11g | Vitamine A: 203IU | Vitamine C: 52mg | Calcium: 280mg | Ijzer: 5mg
Â
Heerlijke kruiden voor de kip, viel zeer goed in de smaak aan tafel vanmiddag. Maar 4 sterren, omdat ik niet het hele recept heb gebruikt (de frietjes en mayo nu niet hierbij geprobeerd), dan waren het er wellicht 5 geweest;-)
Wat vind je van ons voornemen om de recepten meer los te koppelen dus een los recept als kardemom-kip en dan steeds meer variaties daarop met andere smaakmakers?
Los lijkt me ook handig, dan wel fijn om er ietsbij te zetten als: lekker met……(diverse opties, linkjes). (Waarschijnlijk bedoel je dit ook toch?) Zo bied je wel een complete maaltijd voor diegenen die dat willen.