Recept afdrukken
4 van 1 stem

Kardemomkippenvleugels met frietjes en aioli

Oventijd25 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Leefstijl: kPNI
Bundel: Winter challenge
Pijler: Voeding
Porties: 1
calorieën: 862kcal

Ingrediënten

  • 100 g kippenvleugels
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl uienpoeder
  • 1/4 tl kardemom
  • zout
  • peper
  • 1 knolselderij
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • 1 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepels olijfolie extra vierge

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de knoflook-, uienpoeder, kardemom met elkaar en breng op smaak met peper en zout. Haal een voor een de kippenvleugels door het mengsel. Zorg ervoor dat alle kippenvleugels goed bedekt zijn met de kruiden.
  • Leg de kippenvleugels op de bakplaat en bak ze in 20-25 minuten gaar en goudbruin.
  • Schil en snijd de knolselderij ondertussen in reepjes. Meng de knolselderij met de paprikapoeder en breng ook dit op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de pan en voeg kokosolie toe. Bak hierin de knolselderij goudbruin en gaar.
  • Meng ondertussen de mayonaise met de olijfolie, zout en peper. Roer dit door. Serveer dit bij de frietjes en de kippenvleugels.

Nutrition

Calorieën: 862kcal | Koolhydraten: 61g | Eiwit: 20g | Vet: 63g | Verzadigd vet: 22g | Cholesterol: 54mg | Natrium: 881mg | Potassium: 2034mg | Voedingsvezel: 12g | Suiker: 11g | Vitamine A: 203IU | Vitamine C: 52mg | Calcium: 280mg | Ijzer: 5mg
 

Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

3 Reacties

  1. Erna Keet

    Heerlijke kruiden voor de kip, viel zeer goed in de smaak aan tafel vanmiddag. Maar 4 sterren, omdat ik niet het hele recept heb gebruikt (de frietjes en mayo nu niet hierbij geprobeerd), dan waren het er wellicht 5 geweest;-)

    Antwoord
    • Mark Keijzers

      Wat vind je van ons voornemen om de recepten meer los te koppelen dus een los recept als kardemom-kip en dan steeds meer variaties daarop met andere smaakmakers?

      Antwoord
      • Erna Keet

        Los lijkt me ook handig, dan wel fijn om er ietsbij te zetten als: lekker met……(diverse opties, linkjes). (Waarschijnlijk bedoel je dit ook toch?) Zo bied je wel een complete maaltijd voor diegenen die dat willen.

        Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This