
Kipcurry speciaal met bloemkoolrijst
Porties: 1
calorieƫn: 1168kcal
Ingrediƫnten
- 50 gram kokosmelk
- 10 ml citroensap
- 2 gram zout naar smaak
- 2 gram peper naar smaak
- 200 gram kippendijen
- 475 ml water
- 300 gram bloemkool
- 30 gram geraspte kokos
- 50 gram kokosolie
- 75 gram avocado
Instructies
- Bereid dit recept 12-24 uur voor, door de marinade te maken van kokosmelk met de citroensap peper en zout. Snijd de kippendijen grof en laat het een nacht in de koelkast marineren.
- Verwarm de oven voor op 200C. Doe de gemarineerde kip in een ovenschaal en bak gedurende 25 minuten.
- Breng ondertussen het water aan de kook. Maal de bloemkool tot bloemkoolrijst en kook dit in het water gedurende 1 minuut. Laat de bloemkool volledig uitlekken. Doe de bloemkool weer terug in de pan meng met de geraspte kokos, kokosolie, zout en peper naar smaak.
- Snijd de avocado in plakken. Serveer de kippendijen met de groenten en avocado.
Nutrition
Calorieƫn: 1168kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwit: 49g | Vet: 100g | Verzadigd vet: 74g | Cholesterol: 190mg | Natrium: 1090mg | Potassium: 2024mg | Voedingsvezel: 16g | Suiker: 9g | Vitamine A: 110IU | Vitamin C: 156mg | Calcium: 98mg | Iron: 6mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties