
Kipkerrie met kokosrijst
calorieën: 689kcal
Ingrediënten
- 150 g kippendijen
- 1 eetlepels kokosolie
- 100 ml kokosmelk
- 1/2 tl currypoeder kruidenmix
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- 250 g bloemkool
- 30 g geraspte kokos
- 100 gram ui
- 2 tenen knoflook
Instructies
- Pel de ui en de knoflook en snipper beide fijn.
- Fruit de ui in wat kokosolie en voeg zodra de ui glazig is de knoflook toe.
- Verwarm een pan op het vuur voeg de kippendijen met de rest van de kokosolie toe en bak in ca. 8 minuten goudbruin en gaar.
- Voeg hier de kokosmelk, kokosrasp, currykruiden, peper en zout aan toe. Roer het geheel door. Doe het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 5 minuten sudderen.
- Maal ondertussen de bloemkool fijn in een hakmolen. Breng een pan met water aan de kook en kook de bloemkool in 1 minuut. Laat de bloemkool vervolgens uitlekken.
- Voeg de uitgelekte bloemkool toe aan de glazige ui en verwarm al roerend alles totdat al het water verdampt is en de bloemkool zacht.Als alternatief kun je ook de fijngehakte bloemkool zonder koken bij de ui roerbaken totdat de bloemkool helemaal zacht is. Dit duurt wel iets langer maar geeft meer smaak.
- Serveer de kipkerrie met de bloemkoolrijst.
Nutrition
Calorieën: 689kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwit: 39g | Vet: 49g | Verzadigd vet: 39g | Cholesterol: 143mg | Natrium: 237mg | Potassium: 1644mg | Voedingsvezel: 12g | Suiker: 11g | Vitamine C: 129mg | Calcium: 110mg | Ijzer: 7mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties