Kippendij com Modena
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Marineren1 uur uur
Totale tijd1 uur uur 5 minuten min
Gang: Bijgerecht
Leefstijl: kPNI
Seizoen: Lente
Allergeen: Mosterd
Bundel: 14-daagse, Lente challenge
Pijler: Voeding
Porties: 4 personen
calorieën: 609kcal
- 60 ml balsamicoazijn
- 1500 gram kippenbout
- 60 ml olijfolie
- 15 gram mosterd dijon
- 3 gram himalayazout
- 5 gram Italiaanse kruiden naar smaak
Meng in een kom: balsamicoazijn, olie, mosterd, zout en kruiden. Voeg de kippenbouten toe en zorg ervoor dat de marinade de hele kip bedekt. Wrijf het eventueel nog extra in.
Dek de kom af en zet deze minstens één uur in de koelkast om te marineren. Laat het maximaal 24 uur marineren.
Verwarm de oven voor op 170C. Leg de kippenbouten op een bakplaat of ovenschaal. Bak de kippenbouten gedurende 55-60 minuten of totdat de kerntemperatuur de 74 graden bereikt.
Aan het einde van de baktijd kun je eventueel de grill van de oven even aanzetten om de kip goudbruin te laten kleuren.
Trebbianodruiven, die groeien in de omgeving van Modena, Noord-Italië geven een hele specifieke smaak die wanneer je daar een azijn van maakt een geweldige combinatie maakt met gevogelte. Nu gaan we in dit recept echt niet op zoek naar deze speciale druiven om mee te gaan koken. Dit is namelijk het ingredient van de balsamicoazijn die je misschien zelfs wel in je keukenkastje hebt staan.
Calorieën: 609kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 35g | Vet: 49g | Verzadigd vet: 11g | Cholesterol: 198mg | Natrium: 517mg | Potassium: 460mg | Voedingsvezel: 0g | Suiker: 2g | Vitamine A: 245IU | Vitamin C: 1.1mg | Calcium: 47mg | Iron: 3.3mg
0 reacties