Recept afdrukken
No ratings yet

Kippendij com Modena


Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd1 uur
Marineren1 uur
Totale tijd1 uur 5 minuten
Gang: Bijgerecht
Leefstijl: kPNI
Seizoen: Lente
Allergeen: Mosterd
Bundel: 14-daagse, Lente challenge
Pijler: Voeding
Porties: 4 personen
calorieën: 609kcal

Ingrediënten

  • 60 ml balsamicoazijn
  • 1500 gram kippenbout
  • 60 ml olijfolie
  • 15 gram mosterd dijon
  • 3 gram himalayazout
  • 5 gram Italiaanse kruiden naar smaak

Instructies

  • Meng in een kom: balsamicoazijn, olie, mosterd, zout en kruiden. Voeg de kippenbouten toe en zorg ervoor dat de marinade de hele kip bedekt. Wrijf het eventueel nog extra in. 
  • Dek de kom af en zet deze minstens één uur in de koelkast om te marineren. Laat het maximaal 24 uur marineren.
  • Verwarm de oven voor op 170C. Leg de kippenbouten op een bakplaat of ovenschaal. Bak de kippenbouten gedurende 55-60 minuten of totdat de kerntemperatuur de 74 graden bereikt. 
  • Aan het einde van de baktijd kun je eventueel de grill van de oven even aanzetten om de kip goudbruin te laten kleuren.

Notities

Trebbianodruiven, die groeien in de omgeving van Modena, Noord-Italië geven een hele specifieke smaak die wanneer je daar een azijn van maakt een geweldige combinatie maakt met gevogelte. Nu gaan we in dit recept echt niet op zoek naar deze speciale druiven om mee te gaan koken. Dit is namelijk het ingredient van de balsamicoazijn die je misschien zelfs wel in je keukenkastje hebt staan.

Nutrition

Calorieën: 609kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 35g | Vet: 49g | Verzadigd vet: 11g | Cholesterol: 198mg | Natrium: 517mg | Potassium: 460mg | Voedingsvezel: 0g | Suiker: 2g | Vitamine A: 245IU | Vitamin C: 1.1mg | Calcium: 47mg | Iron: 3.3mg

Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This