Print Recipe
0 from 0 votes

Kippensoufflé

Prep Time30 mins
Cook Time1 hr
oven30 mins
Total Time1 hr 30 mins
Course: Avondmaaltijd
Leefstijl: kPNI
Allergeen: Selderij
Bundel: Winter Challenge
Servings: 2
Calories: 1131kcal

Ingredients

  • 1 teen knoflook
  • 50 gram ui ongeveer 1 kleine ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 50 gram wortel ongeveer 1 wortel
  • 45 gram kokosolie ongeveer 1 eetlepel
  • 200 gram kippendijfilet
  • 500 gram bloemkool
  • 350 ml kippenbouillon
  • 5 gram uienpoeder
  • 2 gram himalayazout
  • 2 gram zwarte peper
  • 25 gram kokosmeel
  • 1 stuk ei

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 175C.
    Pel de knoflook en hak deze fijn. Pel en snipper de ui. Snijd de bleekselderij en de wortel in plakjes. Verwarm een pan op middelhoog vuur. Voeg de kokosolie toe aan de pan en laat smelten. Doe de knoflook, ui, bleekselderij en wortelen in de pan en bak gedurende 5 minuten.
    Snijd ondertussen de kippendijfilet in blokjes. Voeg dit vervolgens toe aan de groenten, in de pan. Bak het nog ca. 10 minuten bij. Zodra de kippendijfilet gaar is, haal je het geheel uit de pan en doe je dit in een ruime kom. Zet het even apart.
    Doe vervolgens de bloemkool in de pan en voeg de kippenbouillon toe. Breng het geheel aan de kook en kook gedurende 15 minuten. Voeg hier de uienpoeder aan toe en roer goed door. Mix het geheel met een staafmixer tot een gladde massa.
    Voeg het bloemkoolmengsel vervolgens toe aan de gebakken groentemix. Verdeel de bloemkool-groentemix over twee ruime ramequins of doe het in een ovenschaal.
    Meng de kokosmeel met het ei en de kokosolie. Dit kun je het beste doen met een vork. Verdeel het deeg in twee gelijke delen en rol dit tussen twee bakpapiertjes plat. Bekleed de ramequins of de ovenschaal met het deeg.
    Zet de ramequins/ovenschaal gedurende 30 minuten in de oven, tot ze goudbruin kleuren. Je kunt de soufflés warm of koud serveren. 

Nutrition

Calories: 1131kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 53g | Fat: 81g | Saturated Fat: 51g | Cholesterol: 153mg | Sodium: 2441mg | Potassium: 2435mg | Fiber: 22g | Sugar: 16g | Vitamin A: 172.7% | Vitamin C: 335.2% | Calcium: 20% | Iron: 31.3%
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share This