Recept afdrukken
Nog geen waarderingen

Gemarineerde kippenvleugeltjes met amandelen en olijven

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd15 minuten
rusttijd1 uur
Totale tijd1 uur 35 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Leefstijl: kPNI
Allergeen: Noten
Bundel: Starterkit
Pijler: Voeding
Porties: 2 personen
calorieën: 1244kcal

Ingrediënten

  • 90 ml olijfolie
  • 5 gram gemalen komijn
  • 5 gram gemberpoeder
  • 15 gram honing
  • 50 ml kokosmelk
  • 30 gram azijn
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram kippenvleugeltjes
  • 10 gram oregano vers
  • 20 gram kokosolie
  • 100 gram groene olijven zonder pit
  • 100 gram amandelen

Instructies

  • Meng 4 el olie, komijn, gemberpoeder, honing, kokosmelk en azijn door elkaar.
  • Pel en snipper de knoflook en voeg dit aan het mengsel toe. Leg de kippenvleugeltjes in het mengsel, en laat dit ca 1 uur staan.
  • Houd wat takjes oregano apart voor de garnering, en snijd de rest grof.
  • Neem de kippenvleugeltjes uit de marinade en dep ze droog. Bewaar de marinade!
  • Verhit de kokosolie in een wok en roerbak de vleugeltjes in ca. 10 minuten gaar en bruin.
  • Voeg vervolgens de olijven, amandelen, oregano en 2 el marinade erdoor.
  • Breng op smaak met peper en zout en roer het geheel nog kort door.
  • Serveer de kippenvleugeltjes met de oregano.

Nutrition

Calorieën: 1244kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 37g | Vet: 115g | Verzadigd vet: 28g | Cholesterol: 103mg | Natrium: 888mg | Potassium: 746mg | Voedingsvezel: 10g | Suiker: 8g | Vitamine A: 510IU | Vitamine C: 0.9mg | Calcium: 277mg | Ijzer: 8mg
Ontvang interessante en praktische artikelen over jouw gezondheid

Ontvang interessante en praktische artikelen over jouw gezondheid

Word Energieker met Melioro!

Wil je ook meer energie en minder vermoeidheid?

Meld je aan voor onze 14-daagse nieuwsbrief! We duiken in de wereld van energie en hoe je deze kunt optimaliseren voor een gezonder, gelukkiger leven.

 

Je bent succesvol ingeschreven!

Pin It on Pinterest

Share This