Gemarineerde kippenvleugeltjes met amandelen en olijven
Porties: 2 personen
calorieën: 1244kcal
Ingrediënten
- 90 ml olijfolie
- 5 gram gemalen komijn
- 5 gram gemberpoeder
- 15 gram honing
- 50 ml kokosmelk
- 30 gram azijn
- 2 tenen knoflook
- 500 gram kippenvleugeltjes
- 10 gram oregano vers
- 20 gram kokosolie
- 100 gram groene olijven zonder pit
- 100 gram amandelen
Instructies
- Meng 4 el olie, komijn, gemberpoeder, honing, kokosmelk en azijn door elkaar.
- Pel en snipper de knoflook en voeg dit aan het mengsel toe. Leg de kippenvleugeltjes in het mengsel, en laat dit ca 1 uur staan.
- Houd wat takjes oregano apart voor de garnering, en snijd de rest grof.
- Neem de kippenvleugeltjes uit de marinade en dep ze droog. Bewaar de marinade!
- Verhit de kokosolie in een wok en roerbak de vleugeltjes in ca. 10 minuten gaar en bruin.
- Voeg vervolgens de olijven, amandelen, oregano en 2 el marinade erdoor.
- Breng op smaak met peper en zout en roer het geheel nog kort door.
- Serveer de kippenvleugeltjes met de oregano.
Nutrition
Calorieën: 1244kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 37g | Vet: 115g | Verzadigd vet: 28g | Cholesterol: 103mg | Natrium: 888mg | Potassium: 746mg | Voedingsvezel: 10g | Suiker: 8g | Vitamine A: 510IU | Vitamin C: 0.9mg | Calcium: 277mg | Iron: 8mg