
Kiprolletjes met pesto
Porties: 2 personen
calorieƫn: 657kcal
Ingrediƫnten
- 400 gram kipfilets
- 200 gram courgette
- 50 gram groene pesto
- 15 gram pijnboompitten
- 50 gram kokosolie
- 2 gram zeezout
- 50 gram sjalotjes
- 4 tenen knoflook
- 20 gram basilicum vers
- 200 gram champignons
Instructies
- Sla de kipfilet plat tussen twee bakpapiertjes.
- Maak de courgette schoon en schaaf er met een kaasschaaf in de lengte dunne plakken af.
- Meng de pesto met de pijnboompitjes en bestrijk de kipfilets ermee. Leg op iedere kipfilet twee plakken courgette en rol het geheel op. Steek dit vast met een cocktailprikker.
- Verwarm een wok en voeg de kokosolie toe.
- Bak de kipfiletrolletjes rondom bruin. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Roerbak ze in ca. 10 minuten gaar. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
- Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Hak de basilicum grof. Maak de champignons schoon en halveer ze.
- Fruit de sjalotten en de knoflook in het bakvet van de kipfilets.
- Voeg de champignons en basilicum toe en roer het geheel kort door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schep vervolgens de kiprolletjes in de "saus" en warm nog even kort mee.
- Serveer de rolletjes met de saus. Lekker bij een frisse salade.
Nutrition
Calorieƫn: 657kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwit: 49g | Vet: 45g | Verzadigd vet: 25g | Cholesterol: 130mg | Natrium: 872mg | Potassium: 1416mg | Voedingsvezel: 5g | Suiker: 7g | Vitamine A: 1292IU | Vitamin C: 25mg | Calcium: 90mg | Iron: 2mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl