Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Knolselderijsoep met een gevulde omelet

Heerlijk voor na een herfstwandeling!
Bereidingstijd20 min
Totale tijd20 min
Gang: Avondmaaltijd, Lunch
Leefstijl: kPNI, Vegetarisch
Seizoen: Herfst
Allergeen: Ei, Noten, Selderij, Zuivel
Bundel: Herfst challenge
Pijler: Voeding
Porties: 3
calorieën: 947kcal

Ingrediënten

Voor de soep

  • 800 gram knolselderij
  • 100 gram ui
  • 5 gram teen knoflook
  • 20 gram kokosolie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 liter bouillon
  • 200 ml kokosmelk volvet
  • 50 gram walnoten

Voor de omelet

  • 6 eieren
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 el bieslook
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 40 gram kokosolie
  • 250 gram champignons
  • 15 gram knoflook
  • 250 gram cherrytomaten
  • 125 gram zachte geitenkaas

Instructies

Voor de soep

  • Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Verwarm een pan op middelhoog vuur en voeg hier de kokosolie aan toe. Fruit de ui en de knoflook tot deze glazig zijn. Voeg vervolgens de knolselderij toe en bak deze enkele minuten mee.
  • Voeg vervolgens het laurierblad en de bouillon toe en laat het geheel ca. 20-30 minuten koken, tot de knolselderij gaar en zacht is.
  • Verwijder vervolgens het laurierblad en voeg de kokosmelk toe. Pureer het geheel met een staafmixer tot een homogene massa.
  • Snijd de walnoten grof en garneer de soep met de walnoten.

Voor de omelet

  • Maak de champignons schoon en snijd deze in kwarten (en de grote in zessen). Pel en snipper de knoflook en maak de cherrytomaten schoon.
  • Verwarm in een pan 15 gram kokosolie en bak hier de champignons, knoflook en cherrytomaten tot de champignons goudbruin zijn. Zet dit mengsel in een aparte kom weg tot gebruik. Dek af met een deksel om het warm te houden.
  • Roer vervolgens de eieren los met de kokosmelk. Voeg hier de bieslook aan toe en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en laat hier de rest van de kokosolie in smelten. Voeg hier het ei-mengsel aan toe en bak het ei tot deze goudbruin en gaar is, keer vervolgens om de andere kant te laten bruinen.
  • Leg het ei op een bord en verdeel hier het champignon-mengsel overheen. Verbrokkel vervolgens de geitenkaas hier overheen en vouw het ei dubbel.
  • Serveer met de soep.

Nutrition

Calorieën: 947kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwit: 35g | Vet: 75g | Verzadigd vet: 50g | Cholesterol: 347mg | Natrium: 1819mg | Potassium: 1935mg | Voedingsvezel: 9g | Suiker: 11g | Vitamine A: 1313IU | Vitamin C: 46mg | Calcium: 305mg | Iron: 10mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share This