Kruidige Cacao-Banaan Pannenkoeken
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Rust tijd15 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Gang: Lunch, Ontbijt
Leefstijl: kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Bundel: Lente challenge
Dieet: Verantwoord Vasten
Pijler: Voeding
Porties: 3 porties
calorieën: 307kcal
- 100 ml water
- 40 gram lijnzaadmeel
- 300 gram banaan zonder schil
- 40 gram cacaopoeder naar smaak afhankelijk van soort
- 2 gram kaneel
- 40 gram kokosolie
Meng het lijnzaadmeel met het water en roer goed door. Laat dit ca. 15 minuten in de koelkast rusten.
Prak ondertussen de bananen. Meng de geprakte bananen met het lijnzaadmengsel. Roer dit goed door. Meng er vervolgens de cacaopoeder en de kaneel door.
Let op: een te sterke blender of staafmixer kan mogelijk een minder gebonden eindresultaat geven.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de kokosolie toe. Laat het smelten.
Schep een kwart van het beslag in de pan en bak de pannenkoek op middelmatige warmte in ongeveer 3-4 minuten gaar en goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak de 'onderkant' ook 2-3 minuten. Herhaal dit voor de rest van het beslag.
Serveer 2 pannenkoeken per portie met eventueel beleg naar keuze.
In plaats van lijnzaadmeel, kun je ook gebroken lijnzaad fijn malen in een blender, vijzel of koffiebonenmolen.
Als beleg kun je bijvoorbeeld amandelhumus of macadamia-humus gebruiken.
Calorieën: 307kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwit: 6g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 13g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 7mg | Potassium: 669mg | Voedingsvezel: 11g | Suiker: 12g | Vitamine A: 65IU | Vitamine C: 8.7mg | Calcium: 63mg | Ijzer: 2.9mg
0 reacties