Kruidige kipreepjes met ananas en groenten
Porties: 2 personen
calorieën: 787kcal
Ingrediënten
- 350 gram kipfilet
- 100 gram winterpeen
- 100 gram komkommer
- 200 gram champignons
- 30 gram kokosolie
- 20 gram sjalotjes
- 3 tenen knoflook
- 10 gram gemberwortel
- 200 gram prei
- 100 gram ananas op eigen sap
- 125 ml kokosmelk
- 2 gram zwarte peper
- 2 gram zeezout
Instructies
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Maak de wortel en komkommer schoon en snijd ze in blokjes van ca. 1 cm. Borstel de champignons schoon en halveer ze. Snipper de sjalotjes, pel en snipper de knoflook en hak de gember fijn. Maak de prei schoon en snijd deze in ringetjes.
- Verwarm de pan en laat de kokosolie smelten.
- Roerbak de sjalotjes, knoflook en gember kort.
- Voeg de kipreepjes toren bak ze in ca. 3 minuten bruin en gaar.
- Voeg vervolgens de groenten: wortel, komkommer en prei toe.
- Roerbak alles ca. 5 minuten. Schep de champignons en ananas erbij en roer door. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en warm enkele minuten door.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout. Varieer met smaakmakers naar keuze!
Nutrition
Calorieën: 787kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwit: 38g | Vet: 55g | Verzadigd vet: 32g | Cholesterol: 131mg | Natrium: 584mg | Potassium: 1255mg | Voedingsvezel: 7g | Suiker: 14g | Vitamine A: 10330IU | Vitamin C: 45mg | Calcium: 120mg | Iron: 6.6mg