
Kruidige pompoensoep
Porties: 1
calorieƫn: 205kcal
Ingrediƫnten
- 50 gram ui
- 50 gram prei
- 2 gram kerriepoeder
- 2 gram paprikapoeder
- 5 gram gemberwortel evt gemberpoeder
- 2 gram himalayazout
- 200 gram pompoen vers of diepvries
- 10 gram kokosolie
Instructies
- Snijd de boven- en onderkant van de pompoen en was hem grondig. Halveer hem, haal de pitten eruit en snijd in stukjes. Snijd ook de prei en ui in stukjes en was deze. Zet een waterkoker met water op. Verwarm een beetje olie in een grote pan. Bak hierin de prei en ui met de kruiden +- 2 minuten aan tot de ui glazig is. Voeg hier ook de pompoen aan toe en bak ongeveer een minuut mee tot de pompoenblokjes zacht zijn. Doe nu water erbij tot net onder de bovenste randjes van de pompoen en voeg de zout toe.
- Breng het geheel aan de kook en kook 15 minuten door. Haal van het vuur en pureer alles goed met een staafmixer. Eventueel kun je nu wat extra kokend water toevoegen als je dat wilt. Schep de soepen in de kommen en doe er eventueel een lepel kokoscrime bovenop. Serveer met wat kruiden of preisnippers, voor de garnering.
Nutrition
Calorieƫn: 205kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 4g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 9g | Natrium: 792mg | Potassium: 889mg | Voedingsvezel: 4g | Suiker: 10g | Vitamine A: 18845IU | Vitamin C: 28mg | Calcium: 83mg | Iron: 4mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties