Recept afdrukken
5 van 1 stem

Lijnzaad focaccia


Totale tijd30 minuten
Gang: Bijgerecht
Leefstijl: kPNI, Ovo-vegetarisch
Allergeen: Ei
Bundel: Herfst challenge, Winter challenge
Pijler: Voeding
Porties: 8 porties
calorieën: 300kcal

Ingrediënten

  • 175 gram gebroken lijnzaad
  • 5 gram bakpoeder
  • 1 gram zout
  • 5 eieren
  • 120 ml water
  • 80 ml olijfolie
  • 75 gram hennepzaad gebroken of gemalen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175C. Bekleed een ovenschaal van ca. 35x23 cm met bakpapier.
  • Meng het hennepzaad en lijnzaad met het bakpoeder en zout in een grote kom goed door elkaar. 
  • Doe in een andere kom de eieren, water en olie en mix dit op de hoogste stand van een mixer. Mix het geheel tot het schuimig is. Roer het eiermengsel door het lijnzaadmengsel met een spatel luchtig door.
  • Laat het mengsel enkele minuten rusten, zo krijgt het bakpoeder tijd om te werken. Schenk het mengsel vervolgens in de ovenschaal en zet ca. 20 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is.
  • Zodra de focaccia klaar is, haal je het uit de ovenschaal en haal je meteen het bakpapier eraf. Laat het afkoelen en snijd het in 12 stukken.

Nutrition

Calorieën: 300kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 11g | Vet: 26g | Verzadigd vet: 3g | Cholesterol: 102mg | Natrium: 96mg | Potassium: 279mg | Voedingsvezel: 6g | Suiker: 1g | Vitamine A: 197IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 111mg | Iron: 3mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

2 Reacties

  1. Ilse Broodman

    Wat kan ik gebruiken in plaats van lijnzaad? Is maanzaad of chiazaad o.i.d ook bruikbaar?

    Antwoord
    • Mark Keijzers

      Je kunt in dit recept andere zaden gebruiken maar we hebben hier bewust lijnzaad gebruikt voor de binding. Wanneer je andere zaden gebruikt krijg je wel andere effecten. Experimenteer gerust. Binnen Melioro zijn we ook druk aan het experimenteren welke zaden met welke ingrediënten het beste combineren en in een cursus die binnenkort gelanceerd word zul je hierin meer kunnen vinden. Ook zal het onderdeel worden van onze High Intensity Restart productlijn.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This