Lijnzaad kaneel muffins
Muffins gemaakt van voornamelijk lijnzaad en op smaak gebracht met kaneel. Je zult verbaasd zijn over de textuur. De smaak is redelijk neutraal.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
afkoelen20 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: Bijgerecht, Dessert, Ontbijt
Leefstijl: Ketogeen, kPNI, Ovo-vegetarisch
Allergeen: Ei
Bundel: Herfst challenge, Lente challenge
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 12 muffins
calorieën: 173kcal
- 250 gram gebroken lijnzaad
- Zoetstof optioneel
- 18 gram kaneel
- 9 gram bakpoeder
- 5 stuks eieren groot
- 120 ml water
- 80 gram kokosolie
- Vanille naar smaak
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Bereid een vorm voor met ruimte voor 12 muffins. Je kunt goede kwaliteit siliconen gebruiken of papieren vormpjes.
Plaats alle ingrediënten in een blender en laat de blender mengen totdat er een egale massa ontstaat. Wanneer je verse vanille gebruikt dan kun je met een mes de binnenkant van de peul "eruit strijken" en gebruiken. De peul zelf niet gebruiken.
Gebruik het mengsel uit be blender om de vormpjes voor 90% te vullen zodat elk vormpje wat ruimte over houdt.
Bak de vormpjes voor 13-15 minuten in de oven totdat de binnenkant gaar is. Je kunt dit controleren door een cocktailprikker in de muffin te steken. Wanneer de prikker schoon blijft als je hem er weer uit haalt dan is de binnenkant van de muffin gaar.
Laat de muffins minimaal 20 minuten afkoelen op een rooster.
Calorieën: 173kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 3g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 6g | Cholesterol: 1mg | Natrium: 8mg | Potassium: 251mg | Voedingsvezel: 6g | Suiker: 0g | Vitamine A: 5IU | Vitamin C: 0.2mg | Calcium: 101mg | Iron: 1.4mg
0 reacties