Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Maaltijdsalade met kipfilet en pijnboompitten

Een simpele, doch voedzame maaltijd met alle voedingsgroepen uit de categorie 'ondersteunende' voeding.
Kooktijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Bijgerecht, Lunch, Salade
Leefstijl: kPNI
Allergeen: Mosterd
Bundel: Starterkit
Porties: 1 persoon
calorieën: 1017kcal

Ingrediënten

Salade

  • 100 gram kipfilet
  • 15 gram kokosolie
  • 2 gram peper naar smaak
  • 2 gram zout naar smaak
  • 30 gram pijnboompitten
  • 300 gram gemengde sla
  • 1 appel
  • 1 avocado

Dressing

  • 5 ml azijn
  • 5 gram mosterd
  • 10 ml olijfolie

Instructies

  • Snijd de kipfilet in stukken. Verwarm een pan op middelhoog vuur en voeg vervolgens kokosolie toe. Wanneer de olie is gesmolten, voeg je de kipfilet toe. Bak de kipfilets goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat vervolgens afkoelen.
  • Verwarm een koekenpan, zonder bakvet. Rooster de pijnboompitten op laag vuur, al roerend, goudbruin. Laat dit afkoelen.
  • Snijd de ijsbergsla grof. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in blokjes. Snijd ook de appel in blokjes. 
  • Maak een dressing door azijn, mosterd en olijfolie te mengen. Breng ook dit op smaak met peper en zout.
  • Meng alle ingrediënten. Breng het op smaak met peper en zout. Ook lekker met wat Italiaanse kruiden of andere kruiden naar smaak.

Nutrition

Calories: 1017kcal | Carbohydrates: 33g | Protein: 31g | Fat: 90g | Saturated Fat: 24g | Cholesterol: 75mg | Sodium: 995mg | Potassium: 1858mg | Fiber: 15g | Sugar: 2g | Vitamin A: 76.8% | Vitamin C: 110.7% | Calcium: 7.4% | Iron: 31.9%

Share This