Recept afdrukken
No ratings yet

Makreel met saffraanvinaigrette

Totale tijd45 minuten
Gang: Avondmaaltijd, Lunch
Leefstijl: kPNI
Allergeen: Vis
Bundel: Winter challenge
Pijler: Voeding
Porties: 1
calorieƫn: 568kcal

Ingrediƫnten

  • 200 g makreelfilets
  • 1 tenen knoflook
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • 20 gram olijfolie
  • 20 gram witte wijnazijn
  • 3/4 tl mosterd
  • mespuntje saffraan
  • 200 g broccoli

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Pel en pers de knoflook. Doe de makreel op de bakplaat en bedek dit met de knoflook, paprika en breng op smaak met peper en zout.
  • Zet dit ca 15-20 minuten in de oven, totdat de huid knapperig is en het vlees gaar is.
  • Meng ondertussen de olie, azijn, mosterd en saffraan in een kommetje. Stoom de broccoli tot deze beetgaar is (in ca. 10 minuten).
  • Serveer de makreel met de broccoli en sprenkel de dressing erover.

Nutrition

Calorieƫn: 568kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 46g | Vet: 37g | Verzadigd vet: 7g | Cholesterol: 94mg | Natrium: 249mg | Potassium: 1444mg | Voedingsvezel: 5g | Suiker: 3g | Vitamine A: 1616IU | Vitamin C: 182mg | Calcium: 140mg | Iron: 4mg

Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This