Makreel-selderij sticks
Een gemakkelijk klaar te maken gerecht, wat er ook nog eens leuk uit ziet. Leuk als hapje bij een barbecue!
Porties: 1 persoon
calorieën: 410kcal
Ingrediënten
- 240 gram bleekselderij
- 1 tenen knoflook
- 130 gram gerookte makreel
- 15 gram mayonaise
- 2 gram zwarte peper naar smaak
- 2 gram zeezout naar smaak
- 2 takjes bieslook voor de garnering
Instructies
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de de stengels door de helft. Pel en snipper de knoflook.
- Meng de makreel, mayonaise en knoflook met elkaar. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Vul vervolgens elke stengel selderij met de makreelsalade en garneer met grof gesneden bieslook.
Nutrition
Calorieën: 410kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 35g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudig onverzadigd vet: 10g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g | Cholesterol: 84mg | Natrium: 1623mg | Potassium: 1364mg | Voedingsvezel: 4g | Suiker: 5g | Vitamine A: 1450IU | Vitamin C: 18.2mg | Calcium: 170mg | Iron: 2.5mg