Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Mediterraanse lijnzaadfocaccia

Dezelfde focaccia, maar dan met Mediterraanse twist.
Totale tijd30 min
Gang: Bijgerecht
Leefstijl: Ketogeen, kPNI, Ovo-vegetarisch
Allergeen: Ei
Bundel: Zomer challenge
Pijler: Voeding
Porties: 12 porties
calorieën: 295

Ingrediënten

  • 250 g gebroken lijnzaad
  • 5 g bakpoeder
  • 1 g zout
  • 5 eieren
  • 120 ml water
  • 80 ml olijfolie
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 50 gram olijven

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175C. Bekleed een ovenschaal (van ca. 35x23 cm) of een taartvorm (ca 24 cm diameter) met bakpapier.
  • Meng de lijnzaad met de bakpoeder en zout in een grote kom goed door elkaar. 
  • Doe in een andere kom de eieren, water en olie en mix dit op de hoogste stand van een mixer. Mix het geheel tot het schuimig is.
  • Hak de zongedroogde tomaten en de olijven grof. Roer het eiermengsel door het lijnzaadmengsel met een spatel luchtig door. Voeg vervolgens ook de zongedroogde tomaten en de olijven toe en roer nogmaals door. 
  • Laat het mengsel enkele minuten rusten, zo krijgt het bakpoeder tijd om te werken.
  • Schenk het mengsel vervolgens in de ovenschaal en zet ca. 20 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is.
  • Zodra de focaccia klaar is, haal je het uit de ovenschaal en haal je meteen het bakpapier eraf. Laat het afkoelen en snijd het in 12 stukken.

Nutrition

Calorieën: 295kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 9g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 3g | Cholesterol: 102mg | Natrium: 98mg | Potassium: 355mg | Voedingsvezel: 8g | Suiker: 0g | Vitamine A: 150IU | Vitamin C: 0.2mg | Calcium: 122mg | Iron: 2.4mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Share This