Het is belangrijk voor de werking van je lichaam om voldoende mineralen beschikbaar te hebben. Jouw lichaam kan zelf niet de mineralen aanmaken en dus moeten we ze elke dag via onze voeding tot ons nemen.

Het is belanrgijk dat jouw voeding de volgende mineralen bevat: calcium, chroom, chloride, fluoride, fosfor, ijzer, jodium, kalium, koper, magnesium, mangaan, molybdeen, natrium, seleen en zink.

Sommige van deze mineralen zitten in erg veel producten die we eten en lopen we een risico om er teveel van binnen te krijgen zoals natrium of fluor. Voor andere mineralen is het juist een uitdaging om voldoende binnen te krijgen voor alle processen in ons lichaam. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan magnesium.

Nu hoor je wel eens dat mineralen veilig zijn om in te nemen en dat je er niet snel teveel van kunt krijgen. Dit is niet het geval en er zijn wel degelijk risico’s! Neem dus nooit zomaar supplementen in zonder ene goed advies van iemand die er een goede opleiding voor heeft gekregen. Vraag dus altijd goed na bij een adequaat opgeleide behandelaar wat in jouw situatie voor jou goed is.

Een goed voorbeeld hiervan is ijzer. Veel mensen nemen zelf extra ijzersuppletie en denken dat ijzer nooit kwaad kan. Ijzer wordt echter door je lichaam sterk gereguleerd omdat vrij ijzer voor diverse microorganismen bruikbaar is. Wanneer je dus bij een goede ontsteking flink ijzersuppletie neemt dan loop je het risico dat je die ontsteking flink aanmoedigd. Dat is niet altijd gunstig.

Om te zorgen dat je voldoende mineralen op een veilige manier tot je neemt kun je van een van de behandelaren bij Melioro het advies krijgen om deze Melioro limonade te maken en te drinken.

Vooral bij tijdelijke dieetvormen die de vetverbranding flink stimuleren en die je in een staat van “ketose” brengen is het belangrijk om voldoende mineralen tot je te nemen. Vooral bij vrouwen geld dit advies.

Waarom bij vrouwen zul je jezelf direct afvragen. Kort door de bocht hebben mannen gedurende de evolutie een efficienter systeem ontwikkeld om mineralen te sparen tijdens het zweten. Vrouwen hebben dit anders en daarom is het zo dat een vrouw tijdens het zweten veel meer mineralen kan kwijtraken dan een man en daarom loopt een vrouw een groter risico teveel mineralen kwijt te raken. Dit is een kort door de bocht uitleg en indien je hier meer over wilt weten stuur ons dan gerust een email dan wijzen we je naar de plaatsen waar je hierover meer kunt leren.

Recept afdrukken
Nog geen waarderingen

Melioro limonade

Dit recept is een goede en makkelijke manier om meer belangrijke mineralen binnen te krijgen. Wanneer het buiten warm is en je iets wilt drinken met een smaakje dan is dit recept uitermate geschikt! Het is een zeer goede dorstlesser.
Voorbereidingstijd5 minuten
Totale tijd5 minuten
Gang: Drank
Leefstijl: kPNI, Verantwoord Vasten
Bundel: Herfst challenge, Lente challenge, Winter challenge, Zomer challenge
Pijler: Voeding
Porties: 4
calorieën: 4kcal

Ingrediënten

  • 950 ml water optie: bruisend mineraalwater
  • 80 ml citroensap
  • 10 gram aloevera gel of sap optioneel
  • 3 gram himalaya zout naar smaak eventueel minder
  • 160 gram ijsklontjes van mineraalwater
  • 1 tak verse munt
  • 1 stuks citroen in dunne schijfjes

Instructies

  • Plaats het water, citroensap, aloevera (optioneel) en himalays zout in een grote afsluitbare kan. Schud alle ingrediënten goed door en bewaar het in de koelkast. Bij bruisend mineraalwater, niet schudden maar roeren en bewaar in een afsluitbare container. Niet in plastic!
  • Bij serveren: Vul een glas met ijsklontjes, voeg enkele dunne schijfjes verse citroen toe (de citroen heel goed wassen en schrobben onder de kraan! zie notities) en een takje of enkele blaadjes verse munt. Schenk dan het glas vol met de gemaakte limonade.

Notities

Belangrijk! Indien je verse citroen gebruikt en je dit in je drankje wilt toevoegen dan raden we je sterk aan om de versre citroen enkele minuten in een badje met water en natuurazijn te laten staan en vervolgens de citroen onder de stromende kraan goed af te borstelen.
Helaas zitten er op citrusvruchten vaak erg veel pesticiden en herbiciden die tijdens de teelt worden gespoten. Deze blijven vrij hardnekkig aanwezig op de vrucht.

Nutrition

Calorieën: 4kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 0g | Vet: 0g | Verzadigd vet: 0g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 305mg | Potassium: 20mg | Suiker: 0g | Vitamine C: 7.8mg | Calcium: 7mg

Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling en reactie op dit artikel of recept
Ontvang interessante en praktische artikelen over jouw gezondheid

Ontvang interessante en praktische artikelen over jouw gezondheid

Word Energieker met Melioro!

Wil je ook meer energie en minder vermoeidheid?

Meld je aan voor onze 14-daagse nieuwsbrief! We duiken in de wereld van energie en hoe je deze kunt optimaliseren voor een gezonder, gelukkiger leven.

 

Je bent succesvol ingeschreven!

Pin It on Pinterest

Share This