
Met hennep bestoven varken naast avocado-curry
Porties: 1
calorieën: 944kcal
Ingrediënten
- 15 gram pecan boter zie recept
- 5 gram limoensap
- 5 gram Harissa
- 5 gram gemberwortel geraspt
- 10 gram volvette kokosmelk
- 150 gram varkenslende
- 30 gram hennepzaad, gepeld
- 150 gram spinazie, vers
- 15 gram rundervet
- 100 gram avocado halve avocado
- 3 gram currypoeder kruidenmix zie recept
- 2 gram himalaya zout
- 2 gram zwarte peper vers gemalen
Instructies
Bestoven varkenslende
- Combineer de pecan-boter, limoensap, harissa, gember en kokosmelk in een kleine kom.Doop de gebraden stukken varkenslende in het mengsel en geef ze erna een “coating” van hennepzaad. Laat de gecoate stukken vervolgens rusten op een opgemaakt bord met d Everse spinazie.
Gebakken avocado
- Ondertussen verhit je het rundervet op gemiddeld vuur.Snij de avocado in plakken en besprenkel de plakken met currypoeder en zout.Bak de avocadoplakken krokant aan beide zijden in ongeveer 3 minuten per kant.Leg de gebakken avocado bovenop de varkenslenden en serveer.
Nutrition
Calorieën: 944kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 43g | Vet: 79g | Verzadigd vet: 20g | Cholesterol: 108mg | Natrium: 1053mg | Potassium: 1752mg | Voedingsvezel: 11g | Suiker: 2g | Vitamine A: 14365IU | Vitamin C: 54.7mg | Calcium: 223mg | Iron: 10.5mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties