Recept afdrukken
4 van 1 stem

Mexicaanse courgette

Voorbereidingstijd15 min
Kooktijd15 min
Totale tijd30 min
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: kPNI
Bundel: Winter Challenge
Porties: 1
calorieën: 658kcal

Ingrediënten

  • 200 gram courgette
  • 5 gram koriander, vers 1 takje
  • 50 gram avocado kwart avocado
  • 100 gram andijvie
  • 125 gram rundergehakt
  • 3 gram chilikruiden
  • 2 gram himalaya zout
  • 2 gram zwarte peper
  • 30 gram Mayonaise 2 eetlepels MCT of paleonaise, zie recepten
  • 30 gram simpele salsa 2 eetlepels zie recept

Instructies

  • Maak de courgette schoon onder stromend water. Snijd de boven en onderkant van de courgette, en maak er met behulp van een spiraalsnijder noodles van. Indien je geen spiraalsnijder hebt, kun je de courgette met een kaasschaaf in lang plakken snijden, waarna je er repen van snijdt.
  • Hak de koriander grof en snijd de avocado in plakken. Maak de bladeren andijvie schoon en snij deze fijn en leg die alvast op een bord. 
  • Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak het gehakt rul en gaar. Breng het gehakt op smaak met de chilikruiden. Bak op het laatste de courgette kort mee. Voeg, indien nodig wat peper naar smaak toe. 
  • Meng ondertussen de mayonaise met de koriander en breng op smaak met peper en zout. Beleg de andijviebladeren met het gehakt-courgettemengsel en sprenkel hier de koriander-mayonaise overheen. Serveer met de avocado en de salsa. 

Nutrition

Calories: 658kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 26g | Fat: 55g | Saturated Fat: 14g | Cholesterol: 101mg | Sodium: 1093mg | Potassium: 1416mg | Fiber: 8g | Sugar: 6g | Vitamin A: 59.6% | Vitamin C: 59% | Calcium: 10.7% | Iron: 24.8%
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share This