Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi van bloemkoolrijst

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: kPNI
Bundel: 14-daagse, Starterkit
Pijler: Voeding
Porties: 1 persoon
calorieën: 494kcal

Ingrediënten

  • 1 cm gember vers
  • 1 tenen knoflook
  • 50 gram ui
  • 10 gram kokosolie
  • 5 gram sambal biologisch
  • 5 gram gemalen komijn
  • 100 gram kipfilet
  • 100 gram winterpeen
  • 100 gram prei een kleine dunne prei
  • 200 gram bloemkool

Instructies

  • Schil de gember en snijd deze fijn. Pel en snipper de knoflook en de ui.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en de wortel in plakken. Maak de prei schoon en snijd deze in halve ringen.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en maal deze in een blender fijn tot de grootte van een rijstkorrel.
  • Verwarm een wok en laat de kokosolie smelten.
  • Fruit hierin de ui met de gember, knoflook, sambal en komijn op laag vuur. Roer dit mengsel regelmatig om.
  • Voeg vervolgens de kipfilet aan het kruidenmengsel toe.
  • Bak het geheel ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Schep het regelmatig om.
  • Voeg vervolgens de wortel toe en bak tot deze bijna gaar is.
  • Voeg hierna de prei toe en roer het geheel om. Laat het geheel garen en slinken.
  • Voeg, tot slot, de bloemkoolrijst toe. Breng eventueel op smaak met nog wat extra kruiden (bjv. komijn, peper en zout).
  • Zodra de bloemkool gaar en zacht is kun je het van het vuur halen en serveren.

Nutrition

Calorieën: 494kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwit: 26g | Vet: 27g | Verzadigd vet: 13g | Cholesterol: 75mg | Natrium: 229mg | Potassium: 1449mg | Voedingsvezel: 9g | Suiker: 14g | Vitamine A: 18575IU | Vitamin C: 119.6mg | Calcium: 205mg | Iron: 7.5mg
Share This