Nasi van bloemkoolrijst
Porties: 1 persoon
calorieën: 494kcal
Ingrediënten
- 1 cm gember vers
- 1 tenen knoflook
- 50 gram ui
- 10 gram kokosolie
- 5 gram sambal biologisch
- 5 gram gemalen komijn
- 100 gram kipfilet
- 100 gram winterpeen
- 100 gram prei een kleine dunne prei
- 200 gram bloemkool
Instructies
- Schil de gember en snijd deze fijn. Pel en snipper de knoflook en de ui.
- Snijd de kipfilet in blokjes en de wortel in plakken. Maak de prei schoon en snijd deze in halve ringen.
- Snijd de bloemkool in roosjes en maal deze in een blender fijn tot de grootte van een rijstkorrel.
- Verwarm een wok en laat de kokosolie smelten.
- Fruit hierin de ui met de gember, knoflook, sambal en komijn op laag vuur. Roer dit mengsel regelmatig om.
- Voeg vervolgens de kipfilet aan het kruidenmengsel toe.
- Bak het geheel ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Schep het regelmatig om.
- Voeg vervolgens de wortel toe en bak tot deze bijna gaar is.
- Voeg hierna de prei toe en roer het geheel om. Laat het geheel garen en slinken.
- Voeg, tot slot, de bloemkoolrijst toe. Breng eventueel op smaak met nog wat extra kruiden (bjv. komijn, peper en zout).
- Zodra de bloemkool gaar en zacht is kun je het van het vuur halen en serveren.
Nutrition
Calorieën: 494kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwit: 26g | Vet: 27g | Verzadigd vet: 13g | Cholesterol: 75mg | Natrium: 229mg | Potassium: 1449mg | Voedingsvezel: 9g | Suiker: 14g | Vitamine A: 18575IU | Vitamin C: 119.6mg | Calcium: 205mg | Iron: 7.5mg