
Noten-humuswrap met kippensoep
Notenhumus-wrap met kippensoep
Porties: 1
calorieƫn: 210kcal
Ingrediƫnten
- 1 eetlepels kokosolie
- 100 g kippendijen
- 1 courgette
- 250 ml kippenbouillon
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- 1 portie notenhumus
- 2 bladeren sla
- 1/2 rode paprika
- 1/2 komkommer
Instructies
- Snijd de kippendijen in stukken en snijd de courgette in plakken. Verwarm een pan op middelhoog vuur en voeg de kokosolie toe. Bak de kipfilet tot deze niet meer roze is.
- Voeg vervolgens de courgette toe en bak het enkele minuten mee, totdat de courgette goudbruin is. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng op smaak met peper en zout.
- Zet het vuur laag en stoof gedurende 10 minuten. Doe het geheel vervolgens in een blender en mix tot alles gemengd is.
- Snijd ondertussen de rode paprika in dunne plakjes en maak de komkommer schoon. Halveer de komkommer en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer in smalle plakjes.
- Leg de slabladeren op een bord, en besmeer deze met de notenhumus. Voeg de paprika en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de kippensoep.
Nutrition
Calorieƫn: 210kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 24g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 2g | Cholesterol: 95mg | Natrium: 1025mg | Potassium: 1286mg | Voedingsvezel: 4g | Suiker: 10g | Vitamine A: 2363IU | Vitamin C: 133mg | Calcium: 67mg | Iron: 3mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties