
Notencracker met tapenade en avocado
Porties: 2
calorieën: 939kcal
Equipment
- Bakpapier
- Deegroller
- Bakplaat
- Oven
Ingrediënten
Voor de notencracker
- 140 gram noten naar smaak
- 30 gram hennepzaad gebroken of gemalen
- 1 ei middelgroot
Voor de tapenade
- 100 gram olijven
- 50 gram kappertjes
- 15 gram olijfolie
- 3 tenen knoflook
- 1 tl peterselie
- 50 gram zongedroogde tomaten
- 1 eetlepels hennepzaad
Als extra beleg
- 1 stuks avocado
Instructies
Voor de crackers
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Doe de noten en het hennepzaad in een keukenmachine en hak dit tot de noten zeer fijn zijn. Roer vervolgens het ei door de noten, tot er een soort deeg ontstaat.
- Haal de gemalen noten uit de keukenmachine en meng hier het ei doorheen tot er een deeg ontstaat.
- Leg het deeg op een vel bakpapier en druk een beetje plat met een natte hand. Leg hierop nog een velletje bakpapier. Rol het deeg uit met een deegroller tot een dikte van ca. 3 mm. (hoe dunner het deeg, hoe knapperiger de crackers).
- Kerf met een mes de gewenste grootte van de crackers, zodat ze gemakkelijk te breken zijn als ze uit de oven komen.
- Zet de crackers 15 minuten in de oven. Check de crackers op 10 minuten oventijd even, zodat ze niet te donker worden.
- Haal de crackers uit de oven, laat ze iets afkoelen. Breek de crackers over de gekerfte randen in stukken.
Voor de tapenade
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot er een dikke pasta vormt. Eventueel kun je meer of minder olijfolie toevoegen om de consistentie te veranderen.
Voeg het samen
- Beleg de notencracker met de tapenade.
- Schil en snijd de avocado in repen en schep het vruchtvlees eruit.
- Serveer de avocado bij de notencracker.
Notities
Nutrition
Calorieën: 939kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwit: 28g | Vet: 82g | Verzadigd vet: 11g | Cholesterol: 82mg | Natrium: 1584mg | Potassium: 1348mg | Voedingsvezel: 18g | Suiker: 1g | Vitamine A: 935IU | Vitamin C: 37mg | Calcium: 152mg | Iron: 8mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties