Recept afdrukken
5 van 1 stem

Notencracker met tapenade en avocado

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Bijgerecht, Lunch, Ontbijt
Leefstijl: Ketogeen, kPNI, Ovo-vegetarisch
Seizoen: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Allergeen: Ei, Noten
Bundel: Herfst challenge, Winter challenge, Zomer challenge
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 2
calorieën: 939kcal

Equipment

  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Bakplaat
  • Oven

Ingrediënten

Voor de notencracker

  • 140 gram noten naar smaak
  • 30 gram hennepzaad gebroken of gemalen
  • 1 ei middelgroot

Voor de tapenade

  • 100 gram olijven
  • 50 gram kappertjes
  • 15 gram olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl peterselie
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepels hennepzaad

Als extra beleg

  • 1 stuks avocado

Instructies

Voor de crackers

  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Doe de noten en het hennepzaad in een keukenmachine en hak dit tot de noten zeer fijn zijn. Roer vervolgens het ei door de noten, tot er een soort deeg ontstaat.
  • Haal de gemalen noten uit de keukenmachine en meng hier het ei doorheen tot er een deeg ontstaat.
  • Leg het deeg op een vel bakpapier en druk een beetje plat met een natte hand. Leg hierop nog een velletje bakpapier. Rol het deeg uit met een deegroller tot een dikte van ca. 3 mm. (hoe dunner het deeg, hoe knapperiger de crackers).
  • Kerf met een mes de gewenste grootte van de crackers, zodat ze gemakkelijk te breken zijn als ze uit de oven komen.
  • Zet de crackers 15 minuten in de oven. Check de crackers op 10 minuten oventijd even, zodat ze niet te donker worden.
  • Haal de crackers uit de oven, laat ze iets afkoelen. Breek de crackers over de gekerfte randen in stukken.

Voor de tapenade

  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot er een dikke pasta vormt. Eventueel kun je meer of minder olijfolie toevoegen om de consistentie te veranderen.

Voeg het samen

  • Beleg de notencracker met de tapenade.
  • Schil en snijd de avocado in repen en schep het vruchtvlees eruit.
  • Serveer de avocado bij de notencracker.

Notities

De crackers blijven in een luchtdichte trommel ongeveer een week knapperig.

Nutrition

Calorieën: 939kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwit: 28g | Vet: 82g | Verzadigd vet: 11g | Cholesterol: 82mg | Natrium: 1584mg | Potassium: 1348mg | Voedingsvezel: 18g | Suiker: 1g | Vitamine A: 935IU | Vitamin C: 37mg | Calcium: 152mg | Iron: 8mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This