Recept afdrukken
5 van 1 stem

Notencrackers

Een eenvoudig en zeer veelzijdig recept om zelf crackers te maken. Gemaakt van enkel ei en noten/zaden.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Bijgerecht
Leefstijl: Ketogeen, kPNI, Ovo-vegetarisch
Seizoen: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Allergeen: Ei, Noten
Bundel: Herfst challenge, Winter challenge, Zomer challenge
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 2
calorieën: 563kcal

Equipment

  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Bakplaat
  • Oven

Ingrediënten

  • 130 gram noten
  • 1 ei middelgroot
  • 50 gram hennepzaad gebroken of gemalen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Doe de noten en het hennepzaad in een keukenmachine en hak ze zeer fijn. Roer vervolgens het ei door de noten tot er een soort deeg ontstaat.
  • Leg de bal deeg op het bakpapier. Leg hierover nog een velletje bakpapier en rol uit met een deegroller tot het deeg de gewenste dikte heeft. Hoe dunner het deeg, hoe knapperiger de crackers worden. Kerf met een mes de gewenste grootte van de crackers, zodat ze gemakkelijk te breken zijn als ze uit de oven komen.
  • Zet de crackers gedurende een kwartier in de voorverwarmde oven. Houd na 10 minuten oventijd de crackers even in de gaten, zodat ze niet te donker worden. Het kan zo zijn dat er een laag ‘schuim’ op komt, dit trekt weer weg nadat de crackers uit de oven komen. 
  • Haal de crackers uit de oven, laat ze iets afkoelen. Breek de crackers over de gekerfte randen

Notities

De crackers blijven in een luchtdichte trommel ongeveer een week knapperig.

Nutrition

Calorieën: 563kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 23g | Vet: 47g | Verzadigd vet: 6g | Cholesterol: 82mg | Natrium: 39mg | Potassium: 418mg | Voedingsvezel: 7g | Suiker: 1g | Vitamine A: 248IU | Calcium: 93mg | Ijzer: 6mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

Share This