
Notencrackers
Een eenvoudig en zeer veelzijdig recept om zelf crackers te maken. Gemaakt van enkel ei en noten/zaden.
Porties: 2
calorieën: 563kcal
Equipment
- Bakpapier
- Deegroller
- Bakplaat
- Oven
Ingrediënten
- 130 gram noten
- 1 ei middelgroot
- 50 gram hennepzaad gebroken of gemalen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Doe de noten en het hennepzaad in een keukenmachine en hak ze zeer fijn. Roer vervolgens het ei door de noten tot er een soort deeg ontstaat.
- Leg de bal deeg op het bakpapier. Leg hierover nog een velletje bakpapier en rol uit met een deegroller tot het deeg de gewenste dikte heeft. Hoe dunner het deeg, hoe knapperiger de crackers worden. Kerf met een mes de gewenste grootte van de crackers, zodat ze gemakkelijk te breken zijn als ze uit de oven komen.
- Zet de crackers gedurende een kwartier in de voorverwarmde oven. Houd na 10 minuten oventijd de crackers even in de gaten, zodat ze niet te donker worden. Het kan zo zijn dat er een laag ‘schuim’ op komt, dit trekt weer weg nadat de crackers uit de oven komen.
- Haal de crackers uit de oven, laat ze iets afkoelen. Breek de crackers over de gekerfte randen
Notities
Nutrition
Calorieën: 563kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 23g | Vet: 47g | Verzadigd vet: 6g | Cholesterol: 82mg | Natrium: 39mg | Potassium: 418mg | Voedingsvezel: 7g | Suiker: 1g | Vitamine A: 248IU | Calcium: 93mg | Iron: 6mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
Net lunch van notencrackers met tapenade, wat een feest! Mis alleen nog een glas rosé erbij 😉 .
We hadden zondag in alle rust al de crackers en tapenade gemaakt zodat het tijdens het werk goed te doen is.
Tip: maak de noten fijn in een hakmolen, blijf net zolang malen tot het al een soort deeg wordt doordat er olie uit de noten komt en voeg dan pas het ei toe. Dan mengt het heel gemakkelijk. Net pindakaas! Als je hem dan met een iets vochtige hand zo plat mogelijk duwt op een bakpapier en dan het tweede bakpapier erop legt om hem dus te rollen krijg je prachtige crackers!