Recept afdrukken
No ratings yet

Olijf Tapenade op groenten

Voorbereidingstijd10 min
Totale tijd10 min
Gang: Lunch
Leefstijl: kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Bundel: Lente challenge
Dieet: Verantwoord Vasten
Pijler: Voeding
Porties: 4 porties
calorieën: 183kcal

Ingrediënten

  • 150 gram ontpitte olijven
  • 40 gram kappertjes
  • 50 gram olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 20 gram verse peterselie
  • 100 gram komkommer in plakjes
  • 100 gram wortel in plakjes

Instructies

  • Plaats de olijven, kappertjes, olijfolie en peterselie in een keukenmachine. Meng en pureer voor een paar seconden op een lage stand totdat er een dikke pasta gevormd is.
    Verdeel de tapenade in 4 porties.
    Smeer de tapenade op plakjes komkommer en wortel of dip de komkommer of wortel in de tapenade.

Nutrition

Calorieën: 183kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 1g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 2g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 881mg | Potassium: 157mg | Voedingsvezel: 2g | Suiker: 1g | Vitamine A: 4775IU | Vitamin C: 9.6mg | Calcium: 42mg | Iron: 0.9mg

 

Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling




Share This