
Olijf Tapenade
Een verantwoord vasten recept met een lekker stevige smaak waarmee je ook makkelijk kunt combineren
Porties: 2 porties
calorieën: 386kcal
Ingrediënten
- 150 gram ontpitte olijven
- 40 gram kappertjes
- 50 gram olijfolie
- 3 tenen knoflook
- 20 gram verse peterselie
- 200 gram komkommer in plakjes
- 50 gram wortel in plakjes
- 100 gram witlof
- 100 gram rode punt paprika
Instructies
- Plaats de olijven, kappertjes, olijfolie en peterselie in een keukenmachine. Meng en pureer voor een paar seconden op een lage stand totdat er een dikke pasta gevormd is.Verdeel eventueel de tapenade in porties.Smeer de tapenade op plakjes komkommer en wortel, vul een blad van de witlof met wat tapenade of vul een voor de helft doorgesneden puntpaprika met tapenade. Ook kun je de verschillende groenten in strips snijden en dan dippen in de tapenade en zo uit de hand opeten.
Nutrition
Calorieën: 386kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 3g | Vet: 37g | Verzadigd vet: 5g | Natrium: 1749mg | Potassium: 514mg | Voedingsvezel: 7g | Suiker: 5g | Vitamine A: 6979IU | Vitamine C: 85mg | Calcium: 93mg | Ijzer: 2mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties