Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Olijf Tapenade

Een verantwoord vasten recept met een lekker stevige smaak waarmee je ook makkelijk kunt combineren
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd0 min
Totale tijd10 min
Gang: Lunch
Leefstijl: kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Bundel: Zomer challenge
Dieet: Verantwoord Vasten
Pijler: Voeding
Porties: 2 porties
calorieën: 386

Ingrediënten

  • 150 gram ontpitte olijven
  • 40 gram kappertjes
  • 50 gram olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 20 gram verse peterselie
  • 200 gram komkommer in plakjes
  • 50 gram wortel in plakjes
  • 100 gram witlof
  • 100 gram rode punt paprika

Instructies

  • Plaats de olijven, kappertjes, olijfolie en peterselie in een keukenmachine. Meng en pureer voor een paar seconden op een lage stand totdat er een dikke pasta gevormd is.
    Verdeel eventueel de tapenade in porties.
    Smeer de tapenade op plakjes komkommer en wortel, vul een blad van de witlof met wat tapenade of vul een voor de helft doorgesneden puntpaprika met tapenade. Ook kun je de verschillende groenten in strips snijden en dan dippen in de tapenade en zo uit de hand opeten.

Nutrition

Calorieën: 386kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 3g | Vet: 37g | Verzadigd vet: 5g | Natrium: 1749mg | Potassium: 514mg | Voedingsvezel: 7g | Suiker: 5g | Vitamine A: 6980IU | Vitamin C: 84.6mg | Calcium: 93mg | Iron: 2mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share This