Recept afdrukken
No ratings yet

Omelet met paddestoelen

Eenvoudige omelet met paddestoelen
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd15 min
Gang: Bijgerecht, Lunch
Leefstijl: Ketogeen, kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Allergeen: Ei
Bundel: Herfst challenge, Lente challenge
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 1 porties
calorieën: 465kcal

Ingrediënten

  • 4 stuks eieren
  • 200 gram paddestoelen
  • 45 gram kokosolie
  • 2 gram himalaya zout
  • 2 gram zwarte peper
  • 50 gram ui
  • 2 tenen knoflook

Instructies

  • Maak de paddestoelen schoon en snij deze oma onregelmatige stukken
  • snipper de ui
  • laat de kokosolie smelten in de pan op middelmatig vuur en laat dan de gesnipperde ui even aanfruiten totdat deze glazig word. De ui kun je het beste in beweging houden met een spatel en eventueel het vuur wat lager zetten en wat meer tijd nemen. langzamer en lagere temperatuur geven een beter effect dus als je de tijd hebt kun je eens uitproberen of je verschil proeft.
  • zodra de ui glazig is voeg je de paddestoelen toe. Laat de paddestoelen onder constant langzaam roeren een beetje kleuren in de pan.
  • Voeg de fijngesneden knoflook of als je minder tijd hebt de knoflook poeder aan de pan toe en tik dan de eieren stuk boven de pan. Probeer het eigeel heel te houden
  • Laat de omelet nu op laag vuur rustig stollen. Probeer het eigeel heel te houden want dat scheelt een hoop nutriënten. Zodra de bovenkant van het eiwit gestopt is kun je de omelet uit de pan op een bord serveren. Wat peper en zout over de eidooiers strooien vlak voor serveren.

Notities

Je kunt alle soorten paddestoelen hier gebruiken. Indien je weinig tijd hebt dan kun je voorgesneden champignons nemen en wat voorgesneden ui.

Nutrition

Calorieën: 465kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 7g | Vet: 46g | Verzadigd vet: 39g | Cholesterol: 14mg | Natrium: 793mg | Potassium: 709mg | Voedingsvezel: 3g | Suiker: 6g | Vitamin C: 7.9mg | Calcium: 11mg | Iron: 1.2mg

Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling




Share This