Omelet met paddestoelen
Eenvoudige omelet met paddestoelen
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: Bijgerecht, Lunch
Leefstijl: Ketogeen, kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Allergeen: Ei
Bundel: Herfst challenge, Lente challenge
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 1 porties
calorieën: 465kcal
- 4 stuks eieren
- 200 gram paddestoelen
- 45 gram kokosolie
- 2 gram himalaya zout
- 2 gram zwarte peper
- 50 gram ui
- 2 tenen knoflook
Maak de paddestoelen schoon en snij deze oma onregelmatige stukken
snipper de ui
laat de kokosolie smelten in de pan op middelmatig vuur en laat dan de gesnipperde ui even aanfruiten totdat deze glazig word. De ui kun je het beste in beweging houden met een spatel en eventueel het vuur wat lager zetten en wat meer tijd nemen. langzamer en lagere temperatuur geven een beter effect dus als je de tijd hebt kun je eens uitproberen of je verschil proeft.
zodra de ui glazig is voeg je de paddestoelen toe. Laat de paddestoelen onder constant langzaam roeren een beetje kleuren in de pan.
Voeg de fijngesneden knoflook of als je minder tijd hebt de knoflook poeder aan de pan toe en tik dan de eieren stuk boven de pan. Probeer het eigeel heel te houden
Laat de omelet nu op laag vuur rustig stollen. Probeer het eigeel heel te houden want dat scheelt een hoop nutriënten. Zodra de bovenkant van het eiwit gestopt is kun je de omelet uit de pan op een bord serveren. Wat peper en zout over de eidooiers strooien vlak voor serveren.
Je kunt alle soorten paddestoelen hier gebruiken. Indien je weinig tijd hebt dan kun je voorgesneden champignons nemen en wat voorgesneden ui.
Calorieën: 465kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 7g | Vet: 46g | Verzadigd vet: 39g | Cholesterol: 14mg | Natrium: 793mg | Potassium: 709mg | Voedingsvezel: 3g | Suiker: 6g | Vitamin C: 7.9mg | Calcium: 11mg | Iron: 1.2mg
0 reacties