Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Paddenstoelenburger met zoete aardappel

Een burger, maar dan gezond
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd35 min
Gang: Avondmaaltijd, Hoofdgerecht, Lunch
Leefstijl: Biologisch, Oervoeding, Vegetarisch
Allergeen: Noten
Bundel: Herfst challenge, High Intensity Restart, Winter challenge
Pijler: Voeding
Porties: 1 persoon
calorieën: 1001kcal

Ingrediënten

  • 250 gram paddestoelen
  • 2 tenen knoflook
  • 30 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 60 gram kokosolie
  • peper naar smaak
  • Himalayazout naar smaak
  • 1 zoete aardappel
  • paprikakruiden
  • 2 bladeren sla
  • 1 tomaat
  • 2 augurken

Instructies

  • Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in stukken. Pel en snipper de knoflook en de ui.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en laat 1/3 van de kokosolie smelten. Bak de ui en de knoflook, tot deze glazig zien. Voeg vervolgens de paddestoelen toe en bak mee tot ze gaar zijn. Breng het mengsel op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en Himalayazout.
  • Laat het mengsel vervolgens uitlekken. Pureer het paddestoelenmengsel met een keukenmachine of staafmixer vervolgens met de amandelmeel en het ei.
  • Vorm van het paddestoelenmengsel 2 burgers. Verhit nog weer 1/3 van de kokosolie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten bruin en gaar.
  • Snijd ondertussen de zoete aardappel in plakken van ca. 2-3 mm. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en bestrijk dit met het laatste deel van de kokosolie. Bak de aardappelen tot ze aan beide kanten grillstrepen hebben en ze iets zacht zijn.
  • Snijd de tomaat en de augurk in plakken. Maak een burger door de: zoete aardappel, sla, paddestoelenburger, tomaat en augurk nogmaals de zoete aardappel op een stapel te leggen.

Nutrition

Calorieën: 1001kcal | Koolhydraten: 60g | Eiwit: 25g | Vet: 80g | Verzadigd vet: 55g | Cholesterol: 164mg | Natrium: 1295mg | Potassium: 2077mg | Voedingsvezel: 15g | Suiker: 21g | Vitamine A: 19943IU | Vitamin C: 34mg | Calcium: 235mg | Iron: 5mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share This