Recept afdrukken
No ratings yet

Paddestoelen-preitaart met hazelnoten

Een echt herfstgerecht! Een stoere taart van prei en paddestoelen met de smaak van hazelnoten. Ook erg leuk om te maken in kleine vormpjes als lunchgerecht.
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Oven20 minuten
Totale tijd55 minuten
Gang: Avondmaaltijd, Lunch
Leefstijl: kPNI, Vegetarisch
Seizoen: Herfst
Allergeen: Ei, Noten
Bundel: Herfst challenge
Pijler: Voeding
Porties: 4
calorieën: 807kcal

Ingrediënten

  • 1 eetlepels kokosolie voor het invetten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 400 gram paddestoelen
  • 600 gram prei gewicht na schoonmaken
  • 140 gram zongedroogde tomaat gedroogd of uit olie voor meer smaak
  • 75 gram hazelnoten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 6 eieren
  • 150 ml kokosmelk
  • 150 gram geitenkaas zachte variant
  • himalaya zout naar smaak
  • zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200C. Vet een ovenschaal in met boter of kokosolie.
  • Pel en snipper de knoflook. Verhit een koekenpan op laag tot middelhoog vuur en fruit de knoflook kort, tot deze glazig ziet. Blijf de knoflook goed in beweging houden om te zorgen dat deze niet verbrand
  • Was de prei goed zodat alle zandresten weg zijn. Snij vervolgens de prei in dunne ringetjes. Zorg dat het donkergroene blad en de wortels eerst afgesneden zijn. Was na het snijden de preiringen nog een keer in een vergiet om zeker te zijn dat er geen zand meer aanwezig is. Laat goed al het water uitlekken en dep het eventueel af op een schone theedoek of keukenpapier. Wanneer er teveel water met de prei meegaat dan kan de roerbak erg gaan spetteren bij het toevoegen.
  • Hak ondertussen de paddestoelen grof en voeg deze toe aan de knoflook in de pan. Bak dit enkele minuten, al omscheppend, mee. Voeg vervolgens de prei toe en laat het geheel enkele minuten meebakken tot alle ingrediënten zacht worden.
  • Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes en voeg dit op het laatst toe aan het paddestoelen-mengsel. Haal de pan van het vuur en roer er vervolgens de hazelnoten, pompoenpitten en zonnebloempitten doorheen. Doe het mengsel in de ovenschaal. 
  • Roer de eieren los met de kokosmelk. Schenk het ei-mengsel over de groenten in de ovenschaal. Brokkel hier de geitenkaas overheen. 
  • Zet de ovenschaal gedurende 15-30 minuten in de oven, of tot de eieren gestold zijn en de geitenkaas goudbruin is gekleurd. Afhankelijk van jouw over zal de tijd anders zijn. De ingrediënten zijn al gaar dus je hoeft er enkel op te letten dat de eieren gestold zijn en de geitenkaas bruin kleurt maar niet aanbrand.
  • Snij de taart in porties en serveer op een mooi bord.

Notities

Voor het bereiden is de hoeveelheid van 4 porties een mooie maat voor een ovenschaal en je kunt de overige porties ook makkelijk invriezen om te bewaren. Ook is dit gerecht een handig lunchgerecht om koud mee te nemen naar het werk.

Nutrition

Calorieën: 807kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwit: 33g | Vet: 62g | Verzadigd vet: 27g | Cholesterol: 263mg | Natrium: 366mg | Potassium: 1548mg | Voedingsvezel: 10g | Suiker: 10g | Vitamine A: 3694IU | Vitamin C: 58mg | Calcium: 231mg | Iron: 10mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This