Recept afdrukken
No ratings yet

Paleo falafel

Voorbereidingstijd15 minuten
Wellen en drogen22 uur
Totale tijd15 minuten
Gang: Bijgerecht
Leefstijl: Ketogeen, kPNI
Allergeen: Noten
Bundel: Winter challenge
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 2
calorieën: 1239kcal

Ingrediënten

  • 50 gram walnoot
  • 80 gram amandelen
  • 20 gram sesamzaad
  • 15 gram koriander, vers
  • 15 gram peterselie, vers
  • 30 gram olijfolie
  • 15 gram citroensap
  • 10 gram munt, gedroogd
  • 3 gram komijn, gemalen
  • 1 gram oregano, gemalen
  • 1 gram bakkersgist
  • 0,5 tenen knoflook
  • 1 gram cayennepeper
  • 2 gram zout
  • 2 gram zwarte peper

Instructies

Wel de noten

  • Wel de noten:
    Plaats de walnoten, amandelen en sesamzaadjes in een ruime kom. Vul met water en zet het afgedekt in de koelkast voor 12 uur. Na 12 uur de noten afgieten en afspoelen onder stromend koud water.

Deeg maken

  • Vul de kom van de keukenmachine met:
    Koriander, peterselie, olijfolie, citroensap, muntblaadjes, komijn, bakkersgist, oregano, knoflook, cayenne, peper en zout. Mix de inhoud op de pulseerstand van de keukenmachine totdat ales fijn en gemengd is. Gebruik een scherp mes in de keukenmachine of een hoog-vermogen blender.
    Voeg de gewelde noten en zaden toe en pulseer verder totdat de noten het formaat hebben van de sesamzaadjes.

Deeg vormen

  • Rol het ontstane deeg, 2 eetlepels tegelijk tot balletje sin je handen. Druk en draai het deeg in je handen om er ballen van te maken. Ga hiermee door totdat al het deeg is verbruikt.

Drogen

  • Voor de volgende stap kun je een dehydrator gebruiken of een oven.
    Plaats de ballen in de dehydrator of oven.
    Dehydrator: 45 graden voor 10 uur, halverwege omdraaien.
    Oven: De laagste stand van de oven voor ongeveer 3 uur, halverwege omdraaien.
    Elk apparaat werkt anders dus let hierbij goed op het resultaat de eerste keer en draai eventueel de ballen vaker om als ze te snel kleuren. Indien je oven op de laagste stand een te hoge temperatuur bereikt dan zullen de ballen gaan bruinkleuren en bakken in plaats van drogen.
    Laat de ballen volledig drogen en afkoelen voordat je ze kunt bewaren/opslaan in ene koelkast voor 3 dagen of een vriezer tot 2 maanden (-18graden).
    In de vriezer wel verpakken in een bakje of zakje zodat de ballen niet verder uitdrogen. Ja de vriezer droogt voeding uit en zo ontstaat er “vriesbrand”.

Nutrition

Calorieën: 1239kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 29g | Vet: 115g | Verzadigd vet: 12g | Meervoudig onverzadigd vet: 41g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 58g | Trans vet: 1g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 805mg | Potassium: 1237mg | Voedingsvezel: 18g | Suiker: 5g | Vitamine A: 3196IU | Vitamin C: 35mg | Calcium: 567mg | Iron: 12mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This