Recept afdrukken
No ratings yet

Paleonaise

Een echt gezonde versie van de mayonaise
Voorbereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Saus, Smaakmaker
Leefstijl: kPNI
Bundel: Winter challenge
Pijler: Voeding
Porties: 10 porties
calorieƫn: 177kcal

Ingrediƫnten

  • 200 ml olijfolie extra virgin, cold pressed
  • 1 stuks eidooier het geel van 1 ei
  • 5 gram mosterd 1 theelepel, fijne mosterd werkt het beste
  • 20 ml citroensap

Instructies

  • Mix in een kom met een elektrische garde de mosterd, citroensap met het eigeel tot een gladde massa.
  • Blijf kloppen met de garde maar druppel tijdens het kloppen langzaam de olijfolie door het mengsel. Doe dit in het begin heel rustig aan en wacht met toevoegen van meer olie totdat hetgeen dat je erin gedruppeld hebt goed is gemengd en opgenomen in de gehele massa. Rust en geduld is hier het beste advies.
  • Wanneer alle olie is toegevoegd heb je als het goed is een romige consistente en dikke massa gekregen. Indien je de mayonaise iets dikker wilt kun je iets meer olie toevoegen.

Notities

Let op dat deze saus van rauw ei gemaakt is dus zorg dat je echt verse eieren gebruikt en dat je weet wat de herkomst is van de eieren. Idealiter eitjes van een vrijlopende kip die zelf zijn kostjes heeft moeten zoeken.

Nutrition

Calorieƫn: 177kcal | Koolhydraten: 0g | Eiwit: 0g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 2g | Cholesterol: 1mg | Natrium: 6mg | Suiker: 0g | Vitamin C: 0.7mg | Iron: 0.1mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This