
Pecan-kokosboter
Porties: 4 porties
calorieën: 455kcal
Ingrediënten
- 150 gram pecannoten
- 100 gram gemalen kokos
- 50 gram roomboter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de noten, en de kokos. Zet gedurende 10-15 minuten in de oven en meng regelmatig.
- Wanneer de noten en kokos goudbruin zijn, doe je het mengsel in een keukenmachine. Voeg hier de roomboter aan toe en meng het tot een glad mengsel. Dit kun je ca 1 maandafgedekt in de koelkast bewaren.
Nutrition
Calorieën: 455kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 7g | Vet: 41g | Verzadigd vet: 12g | Cholesterol: 27mg | Natrium: 142mg | Potassium: 154mg | Voedingsvezel: 12g | Suiker: 3g | Vitamine A: 333IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 29mg | Iron: 2mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
Erg lekker, alleen lijkt 160 graden me toch wat te warm….al na 2 minuten begon de kokosrasp te verbranden, net iets te bruin, volgende keer zet ik ‘m wat lager;-)
Dank Erna voor de feedback! Het hangt altijd af van de oven in kwestie maar we gaan zelf ook even ermee verder experimenteren en zullen zeker kijken of je met lagere temperaturen ook nog een mooie bruinkleuring (en daardoor smaak) kunt realiseren. Mogelijk dat op het fornuis met een goede pan ook een optie is.
bij dit recept staat roomboter, maar ook de tag veganistisch 😉