
Peer-amandel-rucola salade
Ingrediënten
Salade Ingredienten:
Dressing ingredienten:
Instructies
Nutrition

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
Is een groene peer een speciaal soort? En kan ik een ander soort gebruiken? Ik kan geen groene peren vinden in de supermarkt.
Nee hoor een groene peer is geen specifieke soort. Meestal zijn de groene soorten iets lager in koolhydraten dan bijvoorbeeld gele peren. Voel je vrij om een andere soort peer te gebruiken. Uiteraard bedoelen we wel een verse peer en gene bewerkte variant maar dat lijkt mij vanzelfsprekend.
Hoe belangrijk is het om specifiek witte balsamico-azijn te gebruiken? Heeft dat specifieke eigenschappen die van belang zijn voor het eetplan?
Dit is het 3e soort azijn dat voorbij komt, waarvan je overal een theelepel oid van gebruikt. Voel een irritatie opkomen. En wat doe je met de andere helft van de peer? Zo zonde om weg te gooien! Is het heel verschrikkelijk als ik gewoon de hele peer gebruik? Zo ja, wat zijn de effecten?
Hoi Tonny, de meeste soorten azijn zijn qua voedingswaarde vergelijkbaar maar waak wel voor sommige vruchtenazijnen waar suiker aan word toegevoegd. Uiteraard kun je gerust jouw favoriete soort gebruiken en zo voorkomen dat je 20 soorten azijn in je keuken hebt staan.
Aan de andere kant zouden we je ook willen adviseren flink te variëren en dan zijn de soorten azijn voor de micronutrienten wel verschillend. Je kunt hierbij dus gerust afwijken zonder hele grote invloed op een programma.
Indien je een half stuk fruit over hebt dan kun je natuurlijk meer eten die dag maar dan beïnvloed je wel een eventueel programma. Helaas is het onmogelijk voor ons om dit te voorkomen. We proberen altijd de hoeveelheden praktisch te houden indien je 2 of 4 porties maakt omdat de meeste mensen koken voor een gezin situatie. Indien je een een hele peer gebruikt ipv een halve peer voor een portie dan zul je vooral hoger uitkomen in koolhydraten en voedingsvezel. Voedingsvezel geeft in de praktijk nooit problemen maar de hoeveelheid koolhydraten kan wel een negatieve impact hebben.
Uiteraard is dit een enkele keer nooit een probleem maar indien je dit vaker doet dan is het goed even te overleggen voor jouw situatie.
Heb ik je vragen zo beantwoord?
Vanochtend als ontbijt genuttigd. Erg lekker, hoewel ui op de vroege ochtend mij op voorhand wat heftig leek.
Vroeg me wel af of de hoeveelheid rucola klopte? 150 gram is best veel en bovendien wat eenzijdig. Daarom 80 gram rucola genomen en aangevuld met de witlof van gister (die anders zou vergaan) en wat reststukjes paprika. Ook om verspilling tegen te gaan: een avocado en de hele peer.
Geoorloofd omdat ik vanavond pas weer eet. En ik had begrepen dat je extra kunt nemen van de variatielijst?
Tonny, je kunt recepten natuurlijk altijd aanpassen en zeker als je restanten hebt. De rucola klopt vanuit nutriënten oogpunt. In de challenge heeft het een specifieke functie. De challenge heeft ook altijd elke zondag recepten waarin je restanten kunt verwerken. Zonde om weg te gooien!