Recept afdrukken
No ratings yet

Pesto Ei-muffins

Handige kleine muffins van ei die je makkelijk kan meenemen en bewaren. Ideaal als bijgerecht of lunch. Zelfs als ontbijt doen ze het prima
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd40 min
Totale tijd45 min
Gang: Bijgerecht, Lunch, Ontbijt
Leefstijl: kPNI, Ovo-vegetarisch
Allergeen: Ei
Bundel: 14-daagse, Lente challenge, Starterkit, Winter challenge
Pijler: Voeding
Porties: 1 portie
calorieën: 347kcal

Ingrediënten

  • 100 gram spinazie diepvries
  • 50 gram olijven
  • 30 gram zongedroogde tomaten
  • 45 gram pesto
  • 6 stuks eieren
  • 2 gram zout naar smaak
  • 2 gram peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175C. Laat de spinazie ontdooien, en druk het water eruit. Ontpit de olijven en snijd deze en de zongedroogde tomaten grof.
  • Roer de eieren door met de pesto en breng op smaak met peper en zout. Vet een muffinvorm in met roomboter of kokosolie.
  • Verdeel de spinazie, olijven en zongedroogde tomaten over de muffinvormpjes. Schenk hierover het ei-pestomengsel.
  • Zet gedurende 20-25 minuten in de oven totdat het goudbruin en gaar is.

Nutrition

Calorieën: 347kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 8g | Vet: 29g | Verzadigd vet: 4g | Cholesterol: 25mg | Natrium: 2141mg | Potassium: 1027mg | Voedingsvezel: 6g | Suiker: 2g | Vitamine A: 10865IU | Vitamin C: 58.7mg | Calcium: 212mg | Iron: 4.2mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling




Share This